Stablecoins: «Άμυνα» της Paxos στις πιέσεις των ΗΠΑ για το Binance USD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stablecoins: «Άμυνα» της Paxos στις πιέσεις των ΗΠΑ για το Binance USD
Η Paxos αναφέρει πως θα υπερασπιστεί τη θέση της για το ότι το BUSD δεν πρέπει να καταχωρηθεί ως αξιόγραφο.

Η εταιρεία έκδοσης stablecoins Paxos εξέδωσε απάντηση προς τις πιέσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το Binance USD (BUSD), ένα stablecoin που είναι «προσδεδεμένο» στο αμερικανικό δολάριο, με αναλογία 1 προς 1, και εκδίδεται σε συνεργασία με την Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Paxos αναφέρει πως βρίσκεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» με την SEC μετά από την επιστολή της επιτροπής προς την εταιρεία σχετικά με το ότι το BUSD πρέπει να καταχωρήσει το BUSD στη βάση των ομοσπονδιακών νόμων για τα αξιόγραφα.

Η Paxos αναφέρει πως θα υπερασπιστεί τη θέση της για το ότι το BUSD δεν πρέπει να καταχωρηθεί ως αξιόγραφο, σύμφωνα με email που έστειλε ο CEO της εταιρείας, Τσαρλς Κασκαρίγια προς τους υπαλλήλους της Paxos.

Υπενθυμίζεται πως η SEC δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη δράση για το ζήτημα, αλλά μια τέτοια κίνηση χρήζει σκέψης καθώς η εκκίνηση επίσημης διαδικασίας θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για όλα τα stablecoin, όπως το tether και το USDC που συνδυαστικά έχουν αξία 110 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΕ ζητά fast-track διαδικασίες για τους κεφαλαιακούς κανόνες των κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider