Μπάκμαν-Φριντ: Οι δικαστικές αρχές περιόρισαν τις επικοινωνίες του με στελέχη των FTX και Alameda Research

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάκμαν-Φριντ: Οι δικαστικές αρχές περιόρισαν τις επικοινωνίες του με στελέχη των FTX και Alameda Research
Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη για να αποτραπεί η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, μέσω παραποιημένων μαρτυριών.

Οι δικηγόροι του Σαμ Μπάκμαν-Φριντ προέτρεψαν το Σάββατο έναν Αμερικανό δικαστή να μην απαγορεύσει στον κατηγορούμενο ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, να επικοινωνεί με πρώην συναδέλφους του ως μέρος της εγγύησης του, λέγοντας ότι οι εισαγγελείς «άσκησαν περιοριστική διαδικασία», για να βάλουν τον πελάτη τους στην «χειρότερη δυνατή θέση».

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δικηγόροι του αντέδρασαν σε αίτημα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων να μην επιτρέπεται στον Μπάκμαν-Φριντ να συνομιλεί με τους περισσότερους υπαλλήλους της FTX ή του hedge fund της Alameda Research χωρίς την παρουσία δικηγόρων ή να χρησιμοποιεί τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Signal ή Slack, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να διαγράφει αυτόματα τα μηνύματα.

Ο 30χρονος Μπάκμαν-Φριντ έμεινε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, από τότε που δήλωσε αθώος για κατηγορίες απάτης, οι οποίες του προσάπτουν τη λεηλασία δισεκατομμυρίων δολαρίων από την χρεοκοπημένη πλέον FTX.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το αίτημά τους ήρθε ως απάντηση στην πρόσφατη προσπάθεια του Μπάκμαν-Φριντ να επικοινωνήσει με έναν πιθανό μάρτυρα κατηγορίας, και συγκεκριμένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας θυγατρικής της FTX. Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη για να αποτραπεί η παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, μέσω παραποιημένων μαρτυριών.

Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider