Σε χαμηλό 2 ετών το bitcoin, μετά τη συμφωνία Binance - FTX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 2 ετών το bitcoin, μετά τη συμφωνία Binance - FTX
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε πρόσκαιρα στα 17.300 δολάρια, επίπεδα που είχε να καταγράψει από τον Νοέμβριο του 2020.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών έπεσε το bitcoin για την Τρίτη, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να αντιδρά με μεγάλες απώλειες στη συμφωνία εξαγοράς που ανακοίνωσαν η Binance και η FTX.com.

Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin χάνει 11,5% στα 18.291 δολάρια, φτάνοντας πρόσκαιρα και τα 17.300 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του από τον Νοέμβριο του 2020.

Ανάλογες απώλειες σημειώνει και το ether, που έφτασε να πέφτει έως και τα επίπεδα των 1.228,89 δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε πως ο CEO της Binance, πρόκειται για μη προκαταρκτική συμφωνία πλήρους εξαγοράς της FTX.com, με στόχο «την αποκατάσταση των προβλημάτων ρευστότητας» της τελευταίας.

Σύμφωνα με τον Bloomberg, η απόφαση αναμένεται να αναμορφώσει συνολικά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ύψους άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η συμφωνία φαίνεται να «σβήνει» την κόντρα μεταξύ των επικεφαλής των δύο εταιριών, του Τσανπένγκ Ζάο της Binance και του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ της FTX.com.

Ο Ζάο ανακοίνωσε προ ημέρων την πρόθεση της Binance να πουλήσει 530 εκατ. δολάρια σε FTT, δηλαδή το token του FTX.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι είχαν κυκλοφορήσει «αβάσιμες φήμες» και ότι το ανταλλακτήριο διατηρεί ελεγμένα οικονομικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Στο χαμηλότερο σημείο δύο εβδομάδων η αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider