Core Scientific: Προειδοποίηση για χρεοκοπία από την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Core Scientific: Προειδοποίηση για χρεοκοπία από την αμερικανική εταιρεία εξόρυξης crypto
Η Core Scientific, μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση σε στοιχεία που κατέθεσε στην SEC.

Η Core Scientific, μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση βάσει στοιχείων που κατέθεσε στην SEC. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει χρέος που λήγει στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Core «βυθίζεται» 79% μετά τα στοιχεία.

Από την ένταξή της στον Nasdaq μέσω SPAC, η κεφαλαιοποίηση της Core έχει συρρικνωθεί στα 90 εκατ. δολάρια από αποτίμηση 4,3 δισ. δολάρια που είχε τον Ιούλιο του 2021 όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο. Η μετοχή έχει πλέον υποχωρήσει κατά περισσότερο από 97% φέτος. Σε περίπτωση χρεοκοπίας, η Core προειδοποιεί ότι οι κάτοχοι κοινών μετοχών μπορεί να υποστούν «ακόμη και ολική απώλεια της επένδυσής τους».

Η Core Scientific κάνει «εξορύξεις» proof-of-work κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin. Η διαδικασία περιλαμβάνει την τροφοδοσία κέντρων δεδομένων σε όλη τη χώρα, εξοπλισμένα με εξαιρετικά εξειδικευμένους υπολογιστές που λύνουν μαθηματικές εξισώσεις προκειμένου να επικυρώσουν τις συναλλαγές και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν νέα tokens. Η διαδικασία απαιτεί ακριβό εξοπλισμό, μερική τεχνογνωσία και πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κανόνια με λέιζερ σε μάχη; Νέο όπλο δοκιμάζει ο γερμανικός στρατός

Φυσικό αέριο, η τιμή «βυθίζεται», οι υπουργοί διαφωνούν και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε ακριβά

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο - Στο 2,6%

gazzetta
gazzetta reader insider insider