Κάτω από τα 20.000 δολάρια παραμένει το Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 20.000 δολάρια παραμένει το Bitcoin
Το κρυπτονόμισμα έχασε σχεδόν 8% φτάνοντας έως και τα 19.544 δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με το CoinDesk. Σήμερα καταγράφει απώλειες της τάξης του 1% στα 19.864 δολάρια. 

Κάτω από τα 20.000 δολάρια - όπου και υποχώρησε μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed στο Jackson Hole - παραμένει το Bitcoin, σε τροχιά για την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών.

Το κρυπτονόμισμα έχασε σχεδόν 8% φτάνοντας έως και τα 19.544 δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με το CoinDesk. Σήμερα καταγράφει απώλειες της τάξης του 1% στα 19.864 δολάρια.

Στην ομιλία της Παρασκευής από το βήμα του Jackson Hole, ο Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, εκτιμώντας ότι αυτό θα «προκαλέσει πόνο» στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed Reserve τόνισε πως ακόμη και μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκια συνολικού ύψους 2,25% «δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο που θα σταματήσουμε».

Το Bitcoin δεν είχε υποχωρήσει χαμηλότερα από τα 20.000 δολάρια για διάστημα ενός μήνα, ενώ σκαρφάλωσε έως και τα 25.199 δολάρια στις 15 Αυγούστου. Έως τώρα έχει υποχωρήσει 57% φέτος.

Επίσης, το Ethereum σημείωσε πτώση σχεδόν 9%, μετά τις δηλώσεις Πάουελ και κινείται πλέον κατά 60% χαμηλότερα φέτος. Σήμερα διαπραγματεύεται με πτώση κοντά στα 1.453 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider