Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει «γεμίσει» την αγορά με ρολόγια Rolex και Patek Philippe

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει «γεμίσει» την αγορά με ρολόγια Rolex και Patek Philippe
Οι πρόσφατες απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων «έχει άμεση επίδραση στην τιμολόγηση των πολυτελών ρολογιών από brands όπως η Rolex και η Patek Philippe».

Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων δίνει ώθηση στην κυκλοφορία μερικών από των πιο πολυπόθητων ρολογιών στην αγορά από «δεύτερο χέρι», ρίχνοντας τις τιμές των κορυφαίων brands, όπως η Patek Philippe και η Rolex.

Η προσφορά εμβληματικών ρολογιών χειρός, όπως είναι το Rolex Daytona ή το Patek Nautilus 5711A «είναι τώρα πολύ μεγαλύτερη», σύμφωνα με την online πλατφόρμα αγοράς νέων και second hand ρολογιών, Chrono24.

Οι πρόσφατες απώλειες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων «έχει άμεση επίδραση στην τιμολόγηση των πολυτελών ρολογιών για brands όπως η Rolex και η Patek Philippe» αναφέρει η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει περισσότερα από μισό εκατομμύριο πολυτελή ρολόγια καταχωρημένα προς πώληση στην πλατφόρμα της.

Η πτώση στις τιμές των πιο δημοφιλών μοντέλων είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη πως η δευτερογενής αγορά πολυτελών ρολογιών έχει αρχίσει να χάνει τον ρυθμό της, μετά την πρόσφατη «εκτόξευση» της.

Όπως αναφέρεται, τα αστρονομικά κέρδη των κρυπτονομισμάτων είχαν δημιουργήσει μια νέα «τάξη» αγοραστών ειδών πολυτελείας, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου άνοδο των τιμών για κορυφαία μοντέλα, κυρίως από brands όπως η Rolex, η Audemars Piguet και η Patek. Οι απώλειες των crypto έβαλαν «φρένο» σε αυτούς τους καταναλωτές, οδηγώντας τις τιμές των κορυφαίων brands πιο κοντά σε αυτές των φθηνότερων ρολογιών. Στο μεταξύ, οι όγκοι συναλλαγών στην πλατφόρμα της Chrono24, η οποία φέρνει σε επαφή τους dealers ή τους ιδιώτες πωλήτες με τους αγοραστές, έχουν αυξηθεί πάνω από 50% στο πρώτο εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή για ένα Patek Philippe Nautilus 5711A, έφτασε στα 240.000 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους και πλέον κυμαίνεται κοντά στα 190.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin και ethereum προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα από το 2021

Zenith όπως... Rolex - Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για τα πολυτελή ρολόγια

Coinbase: Ερευνάται από τις ΗΠΑ για τις καταχωρίσεις των κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider