Bitcoin και ethereum προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα από το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin και ethereum προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα από το 2021
Τα crypto, όπως και άλλα asset με υψηλό ρίσκο, ωφελούνται από τις τελευταίες ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου, το bitcoin και το ethereum, οδεύουν προς το κλείσιμο του καλύτερου μήνα τους από το 2021, εν μέσω της σημαντικής ανόδου που έχουν καταγράψει μέσα στον Ιούλιο τα crypto.

Το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) το bitcoin κινείται πάνω από τα επίπεδα των 24.00 δολαρίων, με κέρδη 0,09% ενώ το ether χάνει 1,18% στα 1.735 δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το bitcoin έχει κέρδη 28% μέσα στον Ιούλιο και το ether 72%.

Όπως υποστηρίζει η συμβουλευτική Venn Link Partners, τα crypto, όπως και άλλα asset με υψηλό ρίσκο, ωφελούνται από τις τελευταίες ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που «έδειξε» την Τετάρτη ότι μπορεί να σταματήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της μέσω της αύξησης των βασικών επιτοκίων της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η ρευστοποίηση φαίνεται να έχει τελειώσει» ανέφερε η Τσίτσι Λου της Venn Link.

Οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν πως μια κάμψη ή μια ενδεχόμενη ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ θα οδηγήσει την Fed στο να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων της και να προχωρήσει στη μείωση τους από το 2023, αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2022 η συνολική αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας που είχε στην αρχή του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τα 23.000 δολάρια το bitcoin, με «αέρα» από την Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider