Πάνω από τα 23.000 δολάρια το bitcoin, με «αέρα» από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 23.000 δολάρια το bitcoin, με «αέρα» από την Fed
Federal Reserve και bitcoin
Το θετικό κλίμα στα crypto έρχεται μετά από τις ανακοινώσεις της Fed για αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 0,75%.

Τελευταία ενημέρωση 18:30

Σε επίπεδα άνω των 23.000 δολαρίων κινείται το bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να ωφελείται από το θετικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στις αγορές οι ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin ενισχύεται 1,87% στα 23.379 δολάρια, ενώ άνοδο σημειώνουν και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως το ether που κερδίζει 2,22% στα 1.672 δολάρια.

Το θετικό κλίμα στα crypto έρχεται μετά από τις ανακοινώσεις της Fed για αύξηση των βασικών επιτοκίων της κατά 0,75% και κυρίως ενόψει των επόμενων κινήσεων της τράπεζας στη νομισματικής πολιτική της.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μόγια, αναλυτή της Oanda, οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed έδειξαν πως η χαλάρωση της «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής έχει αρχίσει να διαφαίνεται, προκαλώντας ένα ράλι για τα asset υψηλού ρίσκου που ανεβάζει τα κρυπτονομισμάτα, μετέδωσε το Bloomberg.

Όπως έχει υποστηρίξει το CNBC, τα crypto δεν επηρεαζόντουσαν ιδιαίτερα από τις κινήσεις της Fed, όπως οι «παραδοσιακές» αγορές, αλλά η αύξηση των «θεσμικών» κεφαλαίων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τα έχει καταστήσει περισσότερα ευάλωτα στις αλλαγές νομισματικής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: H Fed «απογείωσε» την συνεδρίαση της Τετάρτης - «Άλμα» άνω του 4% για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider