Coinbase: Ερευνάται από τις ΗΠΑ για τις καταχωρίσεις των κρυπτονομισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Coinbase: Ερευνάται από τις ΗΠΑ για τις καταχωρίσεις των κρυπτονομισμάτων
Ίσως παραβίασε κανόνες επιτρέποντας σε Αμερικανούς να κάνουν συναλλαγές ψηφιακών assets που θα έπρεπε να έχουν καταχωρηθεί ως αξιόγραφα.

Αντιμέτωπη με έρευνα στις ΗΠΑ βρίσκεται η Coinbase Global με αντικείμενο το εάν παραβίασε κανόνες επιτρέποντας σε Αμερικανούς να κάνουν συναλλαγές ψηφιακών assets που θα έπρεπε να έχουν καταχωρηθεί ως αξιόγραφα, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η έρευνα της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράςς (SEC) στην Coinbase έχει ενταθεί από όταν η πλατφόρμα επέκτεινε τον αριθμό των tokens για τα οποία επιτρέπει τις συναλλαγές, είπαν οι δύο πηγές. Η έρευνα της SEC προηγείται μιας άλλης έρευνας της Επιτροπής για πιθανή υπόθεση insider trading που ώθησε τη ρυθμιστική αρχή την περασμένη εβδομάδα να υποβάλει μήνυση κατά ενός πρώην manager της Coinbase και δύο άλλων ατόμων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η αυστηρή διαδικασία ελέγχου που εφαρμόζουμε -μια διαδικασία που έχει ήδη εξετάσει η SEC- κρατά τους τίτλους εκτός της πλατφόρμας μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την SEC για το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε ο επικεφαλής νομικός διευθυντής Paul Grewal στο Twitter. Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα «καμπανάκια» στην Ουάσιγκτον για περισσότερη επίβλεψη της αγοράς των crypto από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ηχούν πλέον πιο δυνατά, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα έχουν υποχωρήσει από τα ιστορικά υψηλά τους, διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, έχει στραφεί απευθείας στις πλατφόρμες συναλλαγών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για την προστασία των λιανικών επενδυτών.

Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών στις ΗΠΑ, η Coinbase επιτρέπει στους Αμερικανούς να ανταλλάσσουν περισσότερα από 150 tokens. Εάν αυτά τα προϊόντα θεωρούνταν αξιόγραφα, η εταιρεία θα χρειαζόταν εγγραφεί ως χρηματιστήριο στην SEC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βροχή» τα deals στον κλάδο τροφίμων και ποτών από τις αρχές του έτους - Πώς αλλάζει η επενδυτική σκακιέρα

UBS: «Έχασε» τις προσδοκίες β' τριμήνου - Έρχονται «αβέβαιες στιγμές» για τις αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider