BofA: Μειώθηκαν 50% οι χρήστες των κρυπτονομισμάτων μέσα σε λίγους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Μειώθηκαν 50% οι χρήστες των κρυπτονομισμάτων μέσα σε λίγους μήνες
Οι χρήστες crypto της bank of America έπεσαν κάτω από 500.000 τον Μάιο, όταν τον Νοέμβριο του 2021 -την περίοδο που το bitcoin έφτασε σε ιστορικό υψηλό- ήταν πάνω από 1 εκατ. 

Για ραγδαία μείωση των ενεργών χρηστών κρυπτνομισμάτων στην πλατφόρμα της Bank of America μέσα σε λίγους μήνες κάνει λόγο η αμερικανική τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η αγορά των crypto το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BofA, οι χρήστες crypto έπεσαν κάτω από 500.000 τον Μάιο, όταν τον Νοέμβριο του 2021 -την περίοδο που το bitcoin έφτασε σε ιστορικό υψηλό- ήταν πάνω από 1 εκατ.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το δημοφιλέστερο crypto στον κόσμο, το bitcoin έχει γράψει απώλειες σχεδόν 60% από την αρχή του 2022 έως σήμερα. Το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin έχανε 5,49% στα 19.064 δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, το ethereum, «φλέρταρε» με το όριο των 1.000 δολαρίων, χάνοντας 7,05% στα 1.029 δολάρια.

«Οι αγορές των crypto έχουν συγκλονιστεί από τις απότομες πτώσεις στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων και την κατάρρευση ορισμένων stablecoin» αναφέρει η έκθεση της BofA.

Η αξία κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, όταν τον Νοέμβριο του 2021 ανερχόταν περίπου σε 3 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: «Κλείνει» το χειρότερο τρίμηνο από το 2011 - Προς στιγμήν έχασε και τα 19.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider