Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από το blockchain Horizon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από το blockchain Horizon
Χάκερς επιτέθηκαν και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων, από την «γέφυρα blockchain» Horizon.

Την τελευταία μεγάλη ληστεία στον κόσμο στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, κατάφεραν χάκερς που επιτέθηκαν και έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων, από την «γέφυρα blockchain» Horizon.

Σύμφωνα με το CNBC, οι λεπτομέρειες της κυβερνοεπίθεσης είναι ακόμη περιορισμένες, όμως η Harmony, η εταιρεία των προγραμματιστών του Horizon, δήλωσε ότι διαπίστωσε την κλοπή το πρωί της Τετάρτης και εντόπισε έναν λογαριασμό που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από τους χάκερς ή τον χάκερ.

«Έχουμε αρχίσει να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς εγκληματολόγους για να εντοπίσουμε τον ένοχο και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα κεφάλαια», δήλωσε η start -up σε tweet της.

Όπως αναφέρεται, οι «γέφυρες blockchain» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, καθώς προσφέρουν στους χρήστες έναν τρόπο μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων τους από ένα blockchain σε ένα άλλο.

Στην περίπτωση της Horizon, οι χρήστες μπορούν να στείλουν tokens από το Ethereum network στο Binance Smart Chain. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Harmony, η ξεχωριστή γέφυρα για το bitcoin δεν επηρεάστηκε από την κυβερνοεπίθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BI: Η Twitter δίνει στον Μασκ στοιχεία για να κλείσει η εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων

Κρυπτονομίσματα: «Το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στα 13.000 δολάρια», λέει αναλυτής

gazzetta
gazzetta reader insider insider