Κατάρρευση TerraUSD: Τζίφος η προσπάθεια «διάσωσης» με bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρρευση TerraUSD: Τζίφος η προσπάθεια «διάσωσης» με bitcoin
Οι επενδυτές ήθελαν να μάθουν τι συνέβη στα bitcoin αξίας 3 δισ. δολαρίων που ανέφερε η Terra ως μέσο για να στηρίξει το δοκιμαζόμενο stablecoin της. Και τώρα πήραν την απάντησή τους.

Οι επενδυτές είχαν ανυπομονησία να μάθουν τι συνέβη στα bitcoin αξίας 3 δισ. δολαρίων που θα χρησιμοποιούσε η εταιρεία κρυπτονομισμάτων Terra για να στηρίξει το υπό κατάρρευση stablecoin της. Και τώρα πήραν την απάντησή τους.

Το Luna Foundation Guard, ένα fund που ίδρυσε ο δημιουργός της Terra, Do Kwon, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξόδεψε σχεδόν όλο το απόθεμα των bitcoin την περασμένη εβδομάδα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διασώσει το terraUSD ή σκέτο UST.

Το fund είχε συγκεντρώσει ένα απόθεμα άνω των 80.000 bitcoins, το οποίο άξιζε σχεδόν 3 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένων των BNB, tether, USDC και avalanche. Ο Kwon είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τα bitcoin σε περίπτωση που η αξία του UST υποχωρούσε δραματικά.

Σε μια σειρά από tweets, το Luna Foundation Guard ανέφερε ότι μετέφερε 52.189 bitcoin για να «πραγματοποιήσει συναλλαγή με αντισυμβαλλόμενο μέρος» καθώς το UST έχασε τη σταθερή αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο και υποχώρησε κάτω από το 1 δολάριο. Επιπλέον 33.206 bitcoin πουλήθηκαν από την Terra άμεσα σε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρηθεί η σύνδεση με το αμερικανικό νόμισμα, γνωστοποίησε το fund.

Μέχρι τη Δευτέρα, το Luna Foundation Guard είχε στο αποθεματικό του μόλις 313 bitcoins, αξίας σχεδόν 9,3 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει το εναπομείναν ποσό από τα crypto assets αξίας 85 εκατ. δολαρίων για να αποζημιώσει τους υπόλοιπους κατόχους UST.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider