«Υπερεφαρμογή» για crypto με κορυφαίους υποστηρικτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Υπερεφαρμογή» για crypto με κορυφαίους υποστηρικτές
Η startup έχει ήδη αντλήσει υποστήριξη από μερικά από τα κορυφαία ονόματα στις crypto-επενδύσεις.

Aν και η ιδέα μιας σούπερ εφαρμογής δεν είναι καινοφανής, καθώς πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα όπου το WeChat χρησιμοποιείται για τα πάντα, από το να μοιραστείς φωτογραφίες μέχρι να καλέσεις ταξί, ωστόσο είναι μια βρετανική startup αυτή που δεσμεύτηκε πρώτη να φέρει αυτή την ιδέα στα κρυπτονομίσματα.

Η Argent Labs στοχεύει στη δημιουργία μιας απλής υπηρεσίας που θα χρησιμοποιείται για την αγορά, την αποθήκευση και τις συναλλαγές με περισσότερα από 240 διαφορετικά tokens που βασίζονται στο δίκτυο του Ethereum. Η υπηρεσία θα παρέχει επίσης πρόσβαση σε αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (DeFi), όπως πλατφόρμες δανεισμού κρυπτονομισμάτων και αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Η startup έχει ήδη αντλήσει υποστήριξη από μερικά από τα κορυφαία ονόματα στις crypto-επενδύσεις. Η Argent αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην Πέμπτη την άντληση 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια συμφωνία με επικεφαλής την Fabric Ventures και τη Metaplanet. Άλλοι νέοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Animoca Brands και Jump Trading Group, συμμετείχαν παράλληλα με τους ήδη υπάρχοντες, όπως οι Creandum, Index Ventures και Paradigm.

Ο Itamar Lesuisse, πρώην διευθυντής της Amazon και της Visa στο Λονδίνο, συμμετείχε στην ίδρυση της Argent το 2017. Η εταιρεία ξεκίνησε με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και στη μείωση των τελών των συναλλαγών. Τώρα στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να αγοράζουν εικονικά ακίνητα, να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά παιχνίδια και να χρησιμοποιούν NFT.

Ο Lesuisse αρνήθηκε να αποκαλύψει την αποτίμηση της εταιρείας. Ανέφερε ότι αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία χρηματοδότηση από εταιρείες venture capital με εξειδίκευση στα κρυπτονομίσματα, οι οποίες έχουν κυριαρχήσει στις επενδύσεις σε startup στον τεχνολογικό χώρο του blockchain. Η Argent θα στοχεύσει σε περισσότερους παραδοσιακούς επενδυτές στις μελλοντικές της αντλήσεις κεφαλαίων, προσέθεσε.

«Είμαστε μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων σήμερα. Είμαστε στο τέλος αυτού», είπε ο Lesuisse. «Σε ένα χρόνο, δύο ή τρία χρόνια από τώρα, θα είμαστε απλώς μια εταιρεία που τυχαίνει να χρησιμοποιεί το blockchain ως τεχνολογία».

Η startup, η οποία προσφέρει τα λεγόμενα «έξυπνα πορτοφόλια», είπε ότι έχει προσελκύσει περισσότερους από 500.000 χρήστες και σχεδιάζει να διπλασιάσει την ομάδα της, αποκλειστικά τηλεργασίας, σε περίπου 50 άτομα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Υπεγράφη το διάταγμα Μπάιντεν για την εποπτεία τους - Ράλι 9,5% στο bitcoin

Πώς το Bridgewater του Ray Dalio σχεδιάζει να μπει στον χώρο των crypto

Metaverse: Η Alibaba ηγείται επενδυτικού γύρου 60 εκατ. δολαρίων για την startup γυαλιών AR, Nreal

gazzetta
gazzetta reader insider insider