Σχεδόν 2 δισ. δολάρια η αξία των bitcoin που έχει η Tesla στα ταμεία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 2 δισ. δολάρια η αξία των bitcoin που έχει η Tesla στα ταμεία της
Η ετιαρεία του Έλον Μασκ αγόρασε bitcoin συνολικής αξίας 1,5 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του περασμένου έτους

Κοντά σε 2 δισ. δολάρια υπολογίζεται η αξία των bitcoin που είχε συγκεντρώσει η Tesla στα ταμεία της μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας που ίδρυσε ο Έλον Μασκ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Όπως αναφέρει το CNBC, η Tesla αγόρασε bitcoin συνολικής αξίας 1,5 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να αυξάνει την αξία του για το 2021 κατά 60% σε ετήσιο επίπεδο, φτάνοντας τα 46.000 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου.

Το bitcoin έφτασε στα ιστορικά υψηλά του τον Νοέμβριο του 2021 (λίγο πριν από τα 69.000 δολάρια), αλλά από τότε έχει λάβει την κατιούσα, με την αξία του να κινείται κοντά στα 43.000 δολάρια τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2021 ο Μασκ είχε ανακοινώσει πως η Tesla θα αποδέχεται τις πληρωμές σε bitcoin για τα προϊόντα της, με τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο να ανακαλεί μερικές εβδομάδες αργότερα την απόφαση του επικαλούμενος το το υψηλό περιβαλλοντικό κόστος για την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων.

Η Tesla αποκόμισε κέρδη 128 εκατ. δολαρίων πουλώντας μέρος του χαρτοφυλακίου της σε κρυπτονομίσματα τον Μάρτιο του 2021, ενώ για το σύνολο του περασμένου έτους κέρδισε 27 εκατ. δολάρια σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, όπως ανέφερε το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Προσεγγίζει τα 43.000 δολάρια ξανά - Άνω του κινητού μέσου όρου 50 ημερών

gazzetta
gazzetta reader insider insider