Bitcoin: Απώλειες 80 δισ. δολαρίων από την αρχή της χρονιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Απώλειες 80 δισ. δολαρίων από την αρχή της χρονιάς
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου μπορεί να φτάσει το επίπεδο των 100.000 δολαρίων μέσα στο 2022, σύμφωνα με προβλέψεις.

Το bitcoin καταγράφει απώλειες αυτή την εβδομάδα έχοντας ήδη χάσει περίπου 80 δισ. δολάρια, μέσα σε έξι ημέρες, από την αρχή της χρονιάς και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το «κρασάρισμα» στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, σήμερα, το Bitcoin κατέγραψε απώλειες 1,8% στα 42.880 σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, ενώ έφτασε να υποχωρεί στα 42.496 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Το ether εχασε πάνω από 4% στα 3.447,48 δολάρια, και το solana είχε πτώση άνω του 2% στα 153,69.

Όμως ακόμα και έτσι, υπάρχουν και αυτοί που προβλέπουν πως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου μπορεί να φτάσει το επίπεδο των 100.000 δολαρίων μέσα στο 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

Για να το καταφέρει θα πρέπει να διπλασιάσει το τωρινό επίπεδο των 42.900 δολαρίων, με τους αναλυτές να τονίζουν πως μπορεί να συμβεί, αν και με δυσκολία με φόντο τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Fed.

Συγκεκριμένα, τα πρακτικά έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν πιο σύντομα και με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν προηγουμένως.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θεωρούν πως η ανάκαμψη της οικονομίας και ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσαν να επιταχύνουν τις κινήσεις, με ορισμένους μάλιστα να τάσσονται υπέρ της συρρίκνωσης του ισολογισμού της Fed, αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιο επιθετική η Fed: Οι αυξήσεις επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν πιο σύντομα και με ταχύτερο ρυθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider