Η Visa ξεκινάει συμβουλευτική υπηρεσία για τα κρυπτονομίσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Visa ξεκινάει συμβουλευτική υπηρεσία για τα κρυπτονομίσματα
Παρά την κίνηση της εταιρείας, ο CFO της Visa αμφιβάλει για το εάν τα κρυπτο θα γίνουν ποτέ μέσο συναλλαγών όπως τα «σκληρά» νομίσματα.

Την έναρξη μιας νέας συμβουλευτικής υπηρεσίας για τα κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε η Visa, με την εταιρεία πληρωμών να θέλει να «προσφέρει χρηματοοικονομικές συμβουλές σε θεσμικά ιδρύματα, επενδυτές και άλλους για οτιδήποτε σχετίζεται με την αγορά των NFTs (non fungible tokens).

Μάλιστα, η Visa ήδη ανακοίνωσε πως η αμερικανική τράπεζα UMB είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ήδη τη συμβουλευτική υπηρεσία της για τα κρυπτονομίσματα.

Πρόκειται για την τελευταία κίνηση της Visa στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Όπως μετέδωσε το CNBC από την 1η Οκτωβρίου του 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 η εταιρεία διαχειρίστηκε ένα όγκο συναλλαγών 3,5 δισ. δολαρίων σε συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων.

Επιπλέον, η Visa επεξεργάζεται προϊόντα που θα ασχολούνται με τα ψηφιακά νομίσματα που θα εκδίδουν οι κεντρικές τράπεζες των χωρών.

Ωστόσο και παρά το «άνοιγμα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ο επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων (CFO) της Visa, Βασάντ Μπραμχού, δήλωσε ότι αμφιβάλει για το εάν τα κρύπτο θα γίνουν ποτέ μέσο συναλλαγών όπως τα «σκληρά» νομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομάδα χάκερ υπεξαίρεσε σχεδόν 200 εκατ. δολάρια από ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider