Ράλι 6% για το bitcoin μετά το sell-off λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 6% για το bitcoin μετά το sell-off λόγω της μετάλλαξης Όμικρον
Σε τροχιά ανάκαμψης από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας της παγκόσμιας ανησυχίας για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού βρίσκονται τα σημαντικότερα κρυπτονομίσματα.

Σε τροχιά ανάκαμψης από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψαν τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας της παγκόσμιας ανησυχίας για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού βρίσκονται τα σημαντικότερα κρυπτονομίσματα, ακολουθώντας την τάση που διαμορφώνεται από το πρωί τόσο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και στις τιμές του πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, το bitcoin ενισχύεται (το μεσημέρι της Δευτέρας) άνω του 6% και διαμορφώνεται στα 57.373 δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα Coin Metrics, διαγράφοντας ωστόσο ένα μικρό μόνο τμήμα από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που το έριξαν στα επίπεδα των 54.000 δολαρίων.

Αντίστοιχη εικόνα σημειώνουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να σημειώνει κέρδη 4% στα 4.301 δολάρια, ενώ άνοδο σχεδόν 3% καταγράφουν και τα Litecoin και Bitcoin Cash που βρίσκονται στα 197 και 568 δολάρια αντίστοιχα.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC, οι αρχικές ενδείξεις πως τα συμπτώματα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον είναι αρκετά ηπιότερα από αυτά που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία, ενώ ο αναλυτής Vijay Ayyar τόνισε πως η σημερινή αντίδραση της αγοράς ίσως και να αποτελεί μία ένδειξη για την τάση που θα ακολουθηθεί βραχυπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto μειώθηκε σήμερα κατά τουλάχιστον 8% και έφτασε κοντά στα επίπεδα των 2 τρισ. δολαρίων, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο στα «ασφαλή» εθνικά νομίσματα, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider