Ανακάμπτει το πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακάμπτει το πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για την μετάλλαξη «Όμικρον»
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,39 δολάρια και το Brent στα 75,75 δολάρια.

Το πετρέλαιο ανέκαμψε σχεδόν κατά 5% τη Δευτέρα καθώς ορισμένοι επενδυτές θεώρησαν υπερβολική την ανησυχία που προκάλεσε στις αγορές η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν βουτιά πάνω από 10% την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από τον Απρίλιο του 2020, καθώς η μετάλλαξη "Όμικρον" ενίσχυσε τις ανησυχίες για μεγάλα πλεονάσματα στην προσφορά το πρώτο τρίμηνο.

Αυτή την εβδομάδα, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη νέα μετάλλαξη και στον τρόπο που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση καυσίμων αλλά και στη δράση του ΟΠΕΚ+ και τις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν.

Η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται σταδιακά σε όλο τον κόσμο με νέα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η "Όμικρον" που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, είναι πιο μεταδοτική ή επικίνδυνη σε σχέση με άλλες μεταλλάξεις.

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 πρόκειται να ξαναρχίσουν στη Βιέννη τη Δευτέρα, αλλά παραμένουν αμφιβολίες ως προς το εάν μπορεί να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος ώστε η Τεχεράνη και οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (12:34 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 71,39 δολάρια καταγράφονταςάνοδοκατά 4,75% και το Brent στα 75,75 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 4,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider