Crypto: Όσο συνεχίζονται οι ροές κεφαλαίων στην αγορά, τόσο θα ανεβαίνουν τα bitcoin και ether

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Crypto: Όσο συνεχίζονται οι ροές κεφαλαίων στην αγορά, τόσο θα ανεβαίνουν τα bitcoin και ether
Το bitcoin σημείωσε άνοδο πάνω από τα 68.500 δολάρια και το ether, το 2ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ξεπέρασε τα 4.800 δολάρια.

Τα bitcoin και ether σημείωσαν ρεκόρ την Τρίτη, με ενθουσιασμό για την ευρύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων αλλά και με ανησυχία για τον πληθωρισμό που καθοδηγεί το μομέντουμ και τις ροές στην αγοράς αυτής της κατηγορίας assets.

Το bitcoin σημείωσε άνοδο πάνω από τα 68.500 δολάρια και το ether, το 2ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ξεπέρασε τα 4.800 δολάρια.

Και τα δύο έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο και έχουν προσθέσει σχεδόν 70% έναντι του δολαρίου από τις αρχές Οκτωβρίου.

«Έχουμε την αίσθηση ότι η αγορά έχει μετατοπιστεί», δήλωσε στο Reuters ο Μάθιου Ντιμπ, διευθύνων σύμβουλος στη Stack Funds, επισημαίνοντας μια απότομη άνοδο της ζήτησης από μεγάλους επενδυτές και ακόμη και συνταξιοδοτικά ταμεία.

«Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τώρα ότι το να μην έχουν καμία έκθεση, έστω και ένα μικρό ποσό, πιθανώς δεν είναι καλό καθώς προχωράμε μπροστά, επομένως πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτή την τιμή», είπε.

Η δυναμική της αγοράς ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ενός ETF με βάση τα bitcoin futures, που αύξησε τις προσδοκίες για κέρδη βασισμένα στις ροές.

Οι εισροές σε προϊόντα και κεφάλαια bitcoin έχουν φτάσει στο ρεκόρ των 6,4 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinShares, και ανήλθαν συνολικά σε 95 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες θετικές ειδήσεις βοήθησαν επίσης, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της Grayscale, του μεγαλύτερου διαχειριστή ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, να μετατρέψει το εμβληματικό της απόθεμα bitcoin σε ένα ETF bitcoin. Την περασμένη εβδομάδα η Grayscale υπέβαλε επίσης αίτηση για τη λίστα ενός fund του «μέλλοντος της χρηματοδότησης» που θα παρακολουθεί εταιρείες που εμπλέκονται στην αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία.

«Τα crypto είναι εκεί που βρίσκεται το γρήγορο χρήμα», δήλωσε ο Κρις Ουέστον, επικεφαλής έρευνας στην χρηματιστηριακή Pepperstone. «Το ether έχει τάση σαν όνειρο και θα μπορούσα να πάω ακόμα πιο μακριά και δυνατά εδώ», πρόσθεσε.

Άλλοι επισήμαναν την αιτία για κάποια βραχυπρόθεσμη προσοχή στο bitcoin, ωστόσο, καθώς το κόστος χρηματοδότησης των long θέσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την πλατφόρμα συναλλαγών BitMEX - μερικές φορές προάγγελος μιας υποχώρησης.

Ωστόσο, οι μέχρι στιγμής κινήσεις έχουν φέρει το token περισσότερο από 1680% υψηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020 και βοήθησαν στην άνοδο της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.

«Έριξαν τα πάντα στο θηρίο και εξακολουθεί να κινείται», είπε ο παρουσιαστής του podcast Around the Coin, Μπράιαν Ρόμελ στο Twitter. «Επόμενη στάση: #Bitcoin $72000».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με το Ether και το Bitcoin σε ιστορικά υψηλά, η αγορά των crypto ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

Συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων - Σε ιστορικό υψηλό το Ether

Πώς διαμορφώνεται η λίστα με τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider