Lionel Messi: Το συμβόλαιο με την Paris St Germain περιλαμβάνει και κρυπτονομίσματα «fan tokens»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lionel Messi: Το συμβόλαιο με την Paris St Germain περιλαμβάνει και κρυπτονομίσματα «fan tokens»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πακέτο δεν περιλαμβάνει μόνο χρηματικό αντίτιμο αλλά και ένα πακέτο κρυπτονομισμάτων.

Η συμφωνία των σχεδόν 30 εκατ. ευρώ το χρόνο που έκλεισε ο Lionel Messi με τον γαλλικό ποδοσφαιρικό όμιλο της Paris St Germain, για δύο χρόνια, είναι εντυπωσιακή και υπολογίζεται ότι αποδίδει περί τα 2,5 ευρώ το δευτερόλεπτο στον διάσημο αθλητή.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πακέτο δεν περιλαμβάνει μόνο χρηματικό αντίτιμο αλλά και ένα πακέτο κρυπτονομισμάτων «fan tokens». Πρόκειται για ψηφιακά assets στον χώρο των κρυπτονομισμάτων που έχουν κυκλοφορήσει αθλητικές ομάδες. Αυτό που τα κάνει σημαντικά, είναι πως οι κάτοχοι των fan tokens έχουν ορισμένα δικαιώματα ψήφου και συμμετοχής στις σημαντικές αποφάσεις της ομάδας. Παράλληλα, προσφέρουν πρόσβαση και σε εμπορικά προϊόντα και εμπειρίες που συνδέονται με την ομάδα.

Ο Messi που θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της γαλλικής ομάδας, έναντι 29,56 εκατ. ευρώ το χρόνο, μετά φόρων, συν μπόνους.

Η PSG και ο Messi θα έχουν την επιλογή να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μετά το πέρας των δύο ετών για ένα ακόμα χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lionel Messi: Υπογράφει για δύο χρόνια με την Paris Saint-Germain - Συμφωνία 30 εκατ. ευρώ το χρόνο

Τέλος εποχής: Ο Μέσι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα!

gazzetta
gazzetta reader insider insider