To METAXA LIKNON δεν είναι απλά ένας αμπελώνας. Είναι μια ζωντανή εμπειρία, που σε καλεί να ακούσεις, να μυρίσεις, να γευτείς και να αισθανθείς κάθε του πτυχή.
Πολύ πριν γίνει τουριστικός προορισμός, η Σάμος ήταν ήδη φημισμένη στα πέρατα του κόσμου για κάτι πιο βαθύ και παλιό: το κρασί της. Από την αρχαιότητα, οι πλαγιές του νησιού γεννούν έναν από τους πιο ευωδιαστούς θησαυρούς της Μεσογείου, το μοσχάτο Σάμου. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν «οίνο των θεών», οι Ρωμαίοι το εξήγαν με καράβια σε όλη την Αυτοκρατορία, και μέχρι σήμερα το νησί διατηρεί αυτή τη μοναδική σχέση με το αμπέλι και το κρασί.
Κι εκεί ακριβώς είναι που το παρελθόν συνατά το παρόν, γιατί το φημισμένο Μοσχάτο Σάμου έχει γίνει η «καρδιά» ενός από τα πιο εμβληματικά ελληνικά αποστάγματα: του METAXA. Το εξαιρετικής ποιότητας μοσχάτο του νησιού είναι το βασικό συστατικό που δίνει στο METAXA τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη ότι η Σάμος επιλέχθηκε ως το μέρος όπου χτυπά πλέον η ψυχή του METAXA, εκεί που «γεννήθηκε» το LIKNON, ένας τόπος εμπνευσμένος από τη φύση, το φως και το ίδιο το σταφύλι. Ένας τόπος αφιερωμένος όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στην εμπειρία.
Διάβασε περισσότερα στο Travelgo.gr