Μια ανάσα προτού λάβει τον παχυλό μισθό των 750 εκατ. δολαρίων ο Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια ανάσα προτού λάβει τον παχυλό μισθό των 750 εκατ. δολαρίων ο Έλον Μασκ
Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας σύντομα θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πρώτη από τις 12 τμηματικές «αμοιβές» που προβλέπονται στο συμβόλαιο του.

Στο «παρά πέντε» να πετύχει τους στόχους του ως CEO της Tesla βρίσκεται ο Έλον Μασκ, ο οποίος εκτιμάται πως θα λάβει έναν παχυλό «μισθό» ύψους 750 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters και το Business Insider.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας σύντομα θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην πρώτη από τις 12 τμηματικές «αμοιβές» που προβλέπονται στο συμβόλαιό του, ενώ το δημοσίευμα εξηγεί πως κάθε «μερίδιο» δίνει τη δυνατότητα στον Έλον Μασκ να αγοράσει 1,69 εκατ. μετοχές της Tesla, με τιμή 350,02 δολάρια/μετοχή.

Έχει θέσει υψηλούς στόχους

Φυσικά, προϋπόθεση για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα κέρδη του, είναι η εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της, σε επίπεδο εσόδων, αλλά και σε επίπεδο πορείας μετοχών.

Αυτό θα γίνει μόνο αν η μετοχή της Tesla φτάσει μέση κεφαλαιοποίηση εξαμήνου στα 100 δισ. δολάρια! Το απόγευμα της Τετάρτης, οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονταν μόλις 15% χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή τους (917,42 δολάρια/μετοχή) και η μέση κεφαλαιοποίηση εξαμήνου διαμορφώνεται στα 96 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider