Δεν αυξάνονται τα διόδια στην Αττική Οδό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αυξάνονται τα διόδια στην Αττική Οδό
Η Αττική Οδός σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019.

Να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, που είχε ανακοινώσει στις 14 Ιουνίου 2019, αποφάσισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει με τις προγραμματισμένες αλλαγές στις τιμές, που προέβλεπαν τα διόδια για ΙΧ από τα 2,80 ευρώ να αυξηθούν στα 3 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί πως τα διόδια στην Αττική Οδό θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά του ευρώ μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Το σχέδιο ήταν από την 1η Ιουλίου 2019 τα διόδια να αυξάνονταν από τα 2,80 στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2020 από 3 στα 3,30 ευρώ. Οι ανακοινώσεις αυτές είχαν προκαλέσει μεγάλη κόντρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου είχε παγώσει τις αυξήσεις.

Αργότερα ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κώστας Αχ. Καραμανλής, είχε τονίσει πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην αυξηθούν τα διόδια» και ανέφερε πως σε λίγες εβδομάδες θα βρισκόταν λύση.

Σχολιάζοντας την νέα ανακοίνωση της Αττική Οδός ΑΕ ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider