Την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε, για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση» ανακοινώνει, με τη σειρά της και η Μυτιληναίος σε κοινοπραξία με την εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο τμήμα Ισθμού - Λουτρακίου, με ηλεκτροκίνηση, που θα συνδεθεί και με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.), του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Αεροδρομίου -Κορίνθου-Κιάτου- Αιγίου.

Υπενθυμίζεται πως προσφάτως έγινε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή στο νέο τμήμα από Κιάτο έως Αίγιο το οποίο έχει κατασκευάσει η Μυτιληναίος, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της με την ΕΡΓΑ ΟΣΕ, καθώς και τη μεγάλη εμπειρία της σε εν λόγω έργα.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για τη Μυτιληναίος, το οποίο σηματοδοτεί τη σημαντική τεχνογνωσία που αποκτά η εταιρεία στο συγκεκριμένο τομέα, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από τις σιδηροδρομικές εργασίες με ηλεκτροκίνηση, η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΞΑΝΘΑΚΗΣ αναλαμβάνει τόσο την ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Σ.Σ. Ισθμού  όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέες αποβάθρες στον Σταθμό Ισθμού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου, ενώ θα τοποθετηθούν σύγχρονα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (Α.Σ.Ι.Δ.).

Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 4 Ιουνίου, στην οποία προβλέπεται  διάρκεια κατασκευής 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της.

Η καθαρή αξία του συμβολαίου είναι ύψους 6,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.