Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ecomobility Conference 2019 το οποίο διοργανώθηκε από το insider.gr και την ΗΑΕΕ υπό την αιγίδα τα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς και παράγοντες της αγοράς μίλησαν για την επόμενη μέρα για τα εναλλακτικά καύσιμα και την ηλεκτροκίνηση και ανέδειξαν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από την ενεργειακή μετάβαση.

 

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ενώ μεταξύ άλλων μίλησαν και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος, η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Σύμβουλος Ενέργειας προέδρου ΝΔ, ο κ. Κώστας Σκρέκας, υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ, ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Κίνημα Αλλαγής, η κυρία Ελένη Μυριβίλη, αντιδήμαρχος Πρασίνου στο δήμο Αθηναίων, η κυρία Νεκταρία Καρακατσάνη, μέλος του ΔΣ της ΡΑΕ, ο κ. Αναστάσιος Ταστάνης, πρόεδρος του ΟΑΣΑ, ο κ. Ιωσήφ Φλωρεντίν, διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Γιάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ κλπ. Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, απέστειλε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό. 

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν η ΔΕΗ, η Kosmocar, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΔΕΣΦΑ. Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν η ΔΕΠΑ, η PROMETHAN η efa ENERGY, η Elpedison και η Autogas Tsopelogiannis. Παράλληλα το συνέδριο υποστήριξαν το ESCP EUROPE και το RCEM. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν το energypress.eu, το enegryworld, το reader.gr, το events.admin, το gazzetta.gr και η Liquid Media.

Το 2nd Ecomobility Conference πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την ηλεκτροκίνηση, την αεριοκίνηση αλλά και την υγραεριοκίνηση καθώς στην Ελλάδα σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την χρήση των εναλλακτικών καυσίμων ,ενώ πολύ πρόσφατα η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων