Lamborghini: Εξαιρετική «εκκίνηση» στο 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamborghini: Εξαιρετική «εκκίνηση» στο 2023
Lamborghini
Στα 60ά της γενέθλια η ιταλική μάρκα έχει έναν επιπλέον λόγο να πανηγυρίζει: Τις επιδόσεις σε έσοδα και κερδοφορία.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Lamborghini. Φέτος η ιταλική μάρκα γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυσή της και οδεύει σε νέο ρεκόρ πωλήσεων και εσόδων.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 728 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε άνοδο 22,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Και στον τομέα των λειτουργικών εσόδων η Automobili Lamborghini εμφάνισε αποτελέσματα-ρεκόρ, με 260 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο (έναντι 178 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022). Η κερδοφορία ανέρχεται σε 35,7%.

«Τα αποτελέσματα αυτά μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τις επόμενες προκλήσεις με μεγάλο ενθουσιασμό. Μπροστά μας έχουν το δεύτερο στάδιο του προγράμματος “Direzione Cor Tauri”, το σημαντικότερο πλάνο επενδύσεων στην ιστορία της εταιρείας», δήλωσε ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini.

Το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023 οι παραδόσεις της Lamborghini ανήλθαν σε 2.623 αυτοκίνητα, 84 περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Μάλιστα οι προσδοκίες είναι εξαιρετικά θετικές και για τα επόμενα χρόνια, καθώς οι παραγγελίες που έχει δεχθεί η ιταλική μάρκα καλύπτουν σχεδόν όλη την παραγωγή και του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider