Αύξηση εσόδων 25,5% για την Porsche στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση εσόδων 25,5% για την Porsche στο πρώτο τρίμηνο του 2023
Porsche AG
Η γερμανική μάρκα γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 75 ετών από την έναρξη παραγωγής του πρώτου της μοντέλου.

Σε εορταστική διάθεση βρίσκεται φέτος η Porsche, καθώς συμπληρώνει 75 χρόνια από την έναρξη παραγωγής της 356, του πρώτου αυτοκινήτου της μάρκας. Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023 φέρνουν χαμόγελα στην έδρα της εταιρείας, καθώς τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν άνω του 25%.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Porsche AG ανήλθαν σε 10,1 δισ. ευρώ από 8,04 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (+25,5%), ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφθασαν στο 1,84 δισ. ευρώ από 1,47 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους (+25,4%). Η απόδοση επί των πωλήσεων διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, στο 18,2%. Πρόσφατα η Porsche είχε ανακοινώσει αύξηση πωλήσεων 18% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Με δεδομένο ότι η παγκόσμια αγορά παραμένει ασταθής, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά μας. Η σημαντική ανάπτυξη οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες: στις υψηλότερες πωλήσεις, την τιμολογιακή πολιτική και άλλες συνθήκες. Συνεχίζουμε στη στρατηγική της μοντέρνας πολυτέλειας, με οφέλη για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Λουτζ Μέσκε, μέλος του ΔΣ της Porsche AG και υπεύθυνος για τα οικονομικά.

«Αν δεν επιδεινωθεί σημαντικά η διεθνής κατάσταση, περιμένουμε η απόδοση επί των πωλήσεων για το οικοινομικό έτος του 2023 να βρίσκεται ανάμεσα στο 17 και το 19%. Μακροπρόθεσμα στοχεύουμε σε ποσοστό άνω του 20%», προσέθεσε ο Μέσκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider