Δείτε live το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δείτε live το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση
Τις πόρτες του άνοιξε σήμερα το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και την οικονομική ιστοσελίδα insider.gr, με φυσική παρουσία όλων των ομιλητών σε ένα μοναδικό χώρο συμβολικού χαρακτήρα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

(upd 17.15) Ξεκίνησε το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr, με φυσική παρουσία όλων των ομιλητών σε ένα μοναδικό χώρο συμβολικού χαρακτήρα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Σπύρος Παπαευθυμίου, Πρόεδρος της ΗΑΕΕ και Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το συνέδριο παγιώνεται, γίνεται διαχρονικός θεσμός και εξελίσσεται όπως συμβαίνει και με την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας. Η ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, με μεγαλύτερους ρυθμούς από ό,τι στον εθνικό σχεδιασμό είναι αξιοσημείωτη, ιδίως αν αναλογιστούμε πως έρχεται μέσα σε ένα εκρηκτικό μείγμα των υψηλών ενεργειακών τιμών, οι οποίες φαίνεται να φθίνουν, των καθυστερήσεων στις παραγγελίες όλων των ειδών αυτοκινήτων αλλά και των υψηλών τιμών πωλήσεων».

Παρακολουθήστε live το συνέδριο

Η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Το 2022 κλείνει με ένα μερίδιο αγοράς 7,9% στο σύνολο των πωλήσεων και ταξινομήσεις πάνω από 8.000 ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην επικράτεια, νούμερα που ξεπερνούν και τους ετήσιους στόχους του ΕΣΕΚ. Τα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα που έχουν δοθεί (Κινούμαι Ηλεκτρικά 1 και 2, φοροαπαλλαγές, Πράσινα Ταξί) δίνουν την αναγκαία ώθηση στην αγορά ηλεκτροκίνησης και στην ανάπτυξη των αντίστοιχων υποδομών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), Σπύρος Παπαευθυμίου

Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου:

  • Προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης του εξηλεκτρισμού των μεταφορών
  • Η συμβολή των χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα και τοπική αυτοδιοίκηση
  • Ο μετασχηματισμός του κλάδου αυτοκινήτου
  • Υποδομές φόρτισης – προκλήσεις και προοπτικές
  • Η ηλεκτροκίνηση ως βασικός πυλώνας της ενεργειακής μετάβασης για την επίτευξη των κλιματικών στόχων
  • Το σύγχρονο μοντέλο ηλεκτροκίνησης υπό το πρίσμα της εθνικής και ευρωπαϊκής στρατηγικής
  • Τεχνολογικές καινοτομίες, οδική συμπεριφορά και ασφάλεια ηλεκτρικών οχημάτων

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και της ΚΕΔΕ, ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από ομιλίες εκπροσώπων της ανώτατης ηγεσίας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι της αγοράς και της επιστημονικής κοινότητας.

Το Συνέδριο υποστηρίζουν: Πλατινένιος Χορηγός | ΔΕΗ, Ασημένιος Χορηγός | Ford, ΔΕΔΔΗΕ

Υποστηρικτές | Akuo Energy Greece, Huawei, nrg, Syngelidis Automotive Companies, Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider