Σύμπραξη της Alibaba με την Xpeng για τα αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σύμπραξη της Alibaba με την Xpeng για τα αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση
Το νέο κέντρο θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Μογγολίας στα βόρεια της Κίνας.

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε τη σύμπραξη του με την εταιρεία ηλεκτροκίνησης Xpeng για τη δημιουργία ενός υπολογιστικού κέντρου που θα αναπτύσσει λογισμικό για τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Όπως μετέδωσε το CNBC, η Xpeng -εκ των βασικών ανταγωνιστών της Tesla του Έλον Μασκ- αναφέρει πως το νέο κέντρο θα μειώσει τον χρόνο «εκπαίδευσης» για το νέο πιλοτικό αυτόνομο αυτοκίνητο της από τις 7 μέρες που χρειάζεται μέχρι σήμερα έως και τη μια ώρα. Ακόμα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί τον κλάδο cloud της Alibaba για τις υπολογιστικές της ανάγκες.

Το νέο κέντρο θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Μογγολίας στα βόρεια της Κίνας.

Σημειώνεται πως η Xpeng επενδύσει πολλά στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εδραιώσει τη θέση στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην Κίνα.

Η εταιρεία έχει ήδη ένα σύστημα ενισχυμένης βοήθειας στα αυτοκίνητα της, με την ονομασία XPILOT, που περιλαμβάνει μερικές δυνατότητες αυτόματης οδήγησης, όπως η εναλλαγή λωρίδων του οχήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΥΔΑΠ: Προτείνει σταθερά οικιακά τιμολόγια, αύξηση στα πάγια και τέλος αποχέτευσης από το 2026

Οι πιο «χρυσές» ομάδες του 2025

Hydra Rock: «Μαζεύει» εγκρίσεις το mega σύνθετο τουριστικό project των 474,6 εκατ. του Γ. Βαρδινογιάννη

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider