Στο 4,6% το μερίδιο της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 4,6% το μερίδιο της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά
Hyundai Ioniq 5
Οι ταξινομήσεις της κορεάτικης μάρκας στην Ευρώπη κατά το πρώτο δίμηνο του 2022 σημείωσαν αύξηση 28,8%.

Με τη δυναμική που της χαρίζουν τα μηδενικών ρύπων μοντέλα της, η Hyundai Ευρώπης συνεχίζει το 2022 την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών του περασμένου έτους. Η κορεάτικη μάρκα ανακοίνωσε 74.661 ταξινομήσεις κατά το πρώτο δίμηνο του 2022 στην αγορά της ΕΕ, την Μ. Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία). Η άνοδος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 φθάνει το 28,8%.

Το 20% των νέων Hyundai που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη το πρώτο δίμηνο του 2022 είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ξεπερνώντας σημαντικά το αντίστοιχο ποσοστό του 2021 (14,1%). Την επίδοση αυτή την οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο Ioniq 5, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Ε-GMP. Το ηλεκτρικό crossover κατέγραψε 8.137 ταξινομήσεις το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Hyundai Ioniq 5

Σε μία αγορά που υποχωρεί λόγω της έλλειψης ημιαγωγών αλλά και του Πολέμου στην Ουκρανία (-3,9% το πρώτο δίμηνο του 2022) η Hyundai αυξάνει τις πωλήσεις της. Αυτή η τάση έχει ως αποτέλεσμα να βλέπει το μερίδιό της να μεγαλώνει στην Ευρώπη, στο 4,6% το Φεβρουάριο (1,1 μονάδες πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2021).

Όσον αφορά τις κυριότερες αγορές της Ευρώπης, το μεγαλύτερο μερίδιο κατά το πρώτο δίμηνο του 2022, η Hyundai Ευρώπης το σημείωσε στην Ισπανία, με την Μ. Βρετανία να ακολουθεί (6% και 5%, αντίστοιχα). Στην Ελλάδα η Hyundai βρίσκεται στη 2η θέση των ταξινομήσεων την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, με μερίδιο 9,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider