Συνεργασία και υψηλοί στόχοι για τις Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία και υψηλοί στόχοι για τις Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati
Audi Brand Group
Οι συνέργειες των τεσσάρων εταιρειών έχουν ως στόχο να περιοριστούν τα κόστη και να αυξηθεί το λειτουργικό περιθώριο.

Ακόμη πιο στενή θα γίνει η συνεργασία των Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati όσο προχωρά ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση. Κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου της Audi AG παρουσιάστηκαν τα πλάνα συνεργειών που θα ακολουθήσουν οι τέσσερις μάρκες, οι οποίες συνθέτουν έναν όμιλο πολυτελών εταιρειών εντός του Volkswagen Group.

«Η είσοδος της Bentley στον όμιλο δίνει την ευκαιρία να εντείνουμε την ομαδική δουλειά με τις Lamborghini και Ducati και να αναδιοργανώσουμε τη συνεργασία από την αρχή», δήλωσε ο Μάρκους Ντούσμαν, Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG. Μέσω των συνεργειών και των οικονομιών κλίμακας εκτιμάται ότι οι τέσσερις εταιρείες θα έχουν σημαντικά οφέλη, σημειώνοντας κέρδη αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα τίθενται φιλόδοξοι στόχοι και όσον αφορά το λειτουργικό περιθώριο, το οποίο είναι δείκτης κερδοφορίας. «Από το 2030, το πλάνο μας είναι να έχουμε μακροπρόθεσμο λειτουργικό περιθώριο άνω του 11%. Μέχρι τότε, o στόχος μας θα παραμείνει εντός του 9 με 11%», τόνισε ο Ντούσμαν. «Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους διότι όλες οι μάρκες του ομίλου είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες και έχουν τεράστιες δυνατότητες».

Η Audi AG θα επενδύσει στα δυνατά σημεία και την εξειδίκευση κάθε μάρκας, όπως είναι η παραγωγή supercars από την Lamborghini, η πολυτέλεια της Bentley και η εμπλοκή της Ducati στο MotoE World Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, κάθε μία από τις τέσσερις μάρκες προς αυτή την κατεύθυνση με διαφορετική ταχύτητα αλλά με κοινό στόχο: το κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider