Η Volvo κάνει έκκληση για μεγαλύτερες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Volvo κάνει έκκληση για μεγαλύτερες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Volvo απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες και τους προμηθευτές ενέργειας, να δώσουν σημαντική ώθηση στην καθαρή ενέργεια.

Η Volvo απευθύνει έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες και τους προμηθευτές ενέργειας, να δώσουν σημαντική ώθηση στην καθαρή ενέργεια, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα κλιματικά οφέλη που απορρέουν από τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αναφοράς, εφόσον ένα αυτοκίνητο κατασκευάζεται και φορτίζεται με τη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, η αντίστοιχη μείωση στις εκπομπές CO2 είναι τεράστια. Η πρωτοβουλία της Volvo συμπίπτει επίσης με τη σύνοδο κορυφής COP26 για το κλίμα, των επικεφαλής κρατών και ηγετικών στελεχών της βιομηχανίας στη Γλασκώβη. Αντικείμενό της είναι η συζήτηση και η αναγγελία αναθεωρημένων σχεδίων όσον αφορά τις μειώσεις στις εκπομπές άνθρακα.

Έως το 2030, η σουηδική εταιρεία στοχεύει να έχει γίνει κατασκευαστής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τέλος, η εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα ερχόμενα χρόνια, στο πλαίσιο ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, που έχουν εκπονηθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider