Η κινεζική WeRide λανσάρει το Robovan, για αυτόνομες παραδόσεις προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η κινεζική WeRide λανσάρει το Robovan, για αυτόνομες παραδόσεις προϊόντων
Η εταιρεία δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε το Robovan θα δοθεί σε μαζική χρήση, αλλά σημείωσε ότι αναμένει τη χρήση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων στο μέλλον.

Η κινεζική startup αυτόνομης οδήγησης WeRide ανακοίνωσε τη συνεργασία της ε την αυτοκινητοβιομηχανία Jiangling Motors (JMC) και την εταιρεία παραδόσεων ZTO Express, για τη δημιουργία του πρώτο αυτόνομου βαν που θα πραγματοποιεί παραδόσεις προϊόντων.

Το Robovan, όπως είναι η ονομασία του, αναμένεται να δοθεί σε εμπορική χρήση μόλις ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά test από την WeRide και τις άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Η διοίκηση της WeRide δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε το Robovan θα δοθεί σε μαζική χρήση, αλλά σημείωσε ότι αναμένει τη χρήση δεκάδων χιλιάδων οχημάτων στο μέλλον.

Η χρήση του Robovan αναμένεται να εστιάσει στις παραδόσεις προϊόντων σε αστικές περιοχές.

Ακόμα, η WeRide έχει ξεκινήσει τις δοκιμές για τη χρήση του Robobus, στοχεύοντας στο «άνοιγμα» της στην αυτόνομη οδήγηση και τις αυτόνομες μεταφορές.

Σημειώνεται πως από το 2019 η WeRide έχει δώσει δοκιμαστικά σε κυκλοφορία στην κινεζική πόλη Γκουανζού το Robotaxi, επεκτείνοντας το 2020 τα δρομολόγια που μπορεί να κάνει το αυτόνομο ταξί της στους δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider