Η Mercedes EQE είναι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mercedes EQE είναι το μέλλον της ηλεκτροκίνησης
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, η Mercedes παρουσίασε τη νέα EQE που έρχεται να τοποθετηθεί στην premium κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Mercedes-Benz κάνει τη δική της κίνηση στα ηλεκτρικά σεντάν με τη νέα EQE και μεγαλώνει την γκάμα των EV μοντέλων της μετά την EQS. Το μοντέλο θα τεθεί αντιμέτωπο με το Tesla Model S, ενώ στον εγχώριο ανταγωνισμό θα βρει απέναντι το επερχόμενο Audi A6. To πλεονέκτημα της Mercedes όμως, είναι το γεγονός πως η νέα EQE θα περάσει πρώτη στην αγορά στο άμεσο μέλλον.

Η Mercedes EQE είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική EVA και ακολουθεί την πολυτελή EQS Sedan σε χαρακτηριστικά, αλλά διαφέρει σημαντικά από την E-Class. Σε σύγκριση με την EQS, το συνολικό μήκος της EQE είναι μικρότερο (4,934 mm), ενώ το μεταξόνιο βρίσκεται στα 3,1 μέτρα.

Η σπορ εμφάνισή της και ο αθλητικός της χαρακτήρας σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας έντονης μάχης για την κατάκτηση της ηλεκτροκίνητης πολυτελούς αγοράς ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εξηλεκτρισμένη εμφάνιση και στιλ

Το εσωτερικό κυριαρχεί η MBUX Hyperscreen που είδαμε για πρώτη φορά στην EQS Sedan. To γυαλί περιβάλλει τρεις διαφορετικές οθόνες και καλύπτει ολόκληρο το ταμπλό. Η τεχνολογία της EQE πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα μέσω της βιομετρικής αυθεντικοποίησης και της πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας.

Προς ώρας έχει αποκαλυφθεί μόλις μια έκδοση για την EQE, η οποία περιλαμβάνει το προαιρετικό πακέτο AMG line, που στο εσωτερικό προσθέτει διάφορες πινελιές δερματίνης, σπορ καθίσματα και αρκετές λεπτομέρειες από ξύλο. Επιπλέον περιλαμβάνεται το Energizing Comfort που παρέχει δυνατότητες μασάζ στους επιβαίνοντες. Στο εξωτερικό προσθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά στην εμπρός και πίσω μάσκα, όπως επίσης και μεγαλύτερες ζάντες.

H Mercedes EQE περιβάλλεται από LED φωτιστικά σώματα, ενώ κάμερες και διάφοροι αισθητήρες είναι τοποθετημένα επίσης για επιπλέον ασφάλεια.

Η EQE είναι διαθέσιμη με ενεργητική ανάρτηση και σύστημα τετραδιεύθυνσης όπως έχουμε δει με την EQS. Ωστόσο τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι διαθέσιμα στην απλή έκδοση.

Η ηλεκτροκίνηση σε νέο επίπεδο

Η EQE Sedan κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 215 kW (288 ίππους) και 391 Nm ροπής και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 90,6 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 660 χλμ. Η φόρτισή της από 10-80% μέσω του φορτιστή DC διαρκεί μόλις 31 λεπτά. Στο μέλλον η EQE θα είναι διαθέσιμη με το σύστημα τετρακίνησης 4Matic και προσθέτει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος.

Η νέα Mercedes EQE κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, όπου θα παρουσιαστούν περισσότερα από 100 διαφορετικά νέα μοντέλα. H παραγωγή της Mercedes EQE θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022 στο εργοστάσιο της Βρέμης στη Γερμανία. Για την αγορά των ΗΠΑ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το 2023, ενώ για την αγορά της Κίνας τα μοντέλα θα κατασκευάζονται σε τοπικά εργοστάσια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider