Η Σαουδική Αραβία εξασφαλίζει το μέλλον της Pagani

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σαουδική Αραβία εξασφαλίζει το μέλλον της Pagani
Pagani
Για τη χρηματοδότηση των νέων της supercars, η Pagani αναζήτησε και βρήκε «σωσίβιο» στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Μια σημαντική συνεργασία για το μέλλον της ανακοίνωσε η ιταλική μάρκα υπεραυτοκινήτων Pagani, με την υπογραφή μακροπρόθεσμης στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας. Η συμφωνία προβλέπει μια μακροπρόθεσμη επένδυση από το PIF, το οποίο θα γίνει μειοψηφικός μέτοχος της Pagani. Η οικογένεια Pagani θα παραμείνει πλειοψηφικός μέτοχος και θα έχει τον έλεγχο της εταιρείας ενώ ο Οράσιο Παγκάνι θα διατηρήσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού.

Pagani
Ο Οράσιο Παγκάνι σε μια Huayra, το κόστος της οποίας φτάνει στα 3.000.000 ευρώ περίπου. 

Λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, όπως το ποσό που θα καταβληθεί από τους Σαουδάραβες για το 30% που θα αποκτήσουν, δεν ανακοινώθηκαν. Το PIF (Public Investment Fund) είναι ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο και ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Οι επενδύσεις του σε διάφορους τομείς ξεπερνούν τα 15 δισ. δολάρια, στο πλαίσιο του πλάνου της μεσανατολικής χώρας να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα.

Pagani
Κατάστημα πώλησης Pagani στο Dubai.

Ο Οράσιο Παγκάνι, σχολίασε: «Από την ίδρυσή της, η Pagani απολαμβάνει συνεργασίες με τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία, καθώς πιστεύουμε ότι η αριστεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της ομαδικής εργασίας. Αυτό αποδεικνύεται από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με τους τεχνολογικούς εταίρους μας -σαφείς ηγέτες όσον αφορά την τεχνολογία στους τομείς τους- που θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Pagani.

Pagani

Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε μια σημαντική συνεργασία με το PIF, ένα βασικό βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης μας, η οποία προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα υπεραυτοκίνητά μας θα συνεχίσουν να μεταφέρουν μοναδικά συναισθήματα, ανεξάρτητα από την τεχνολογία των κινητήρων τους. Το PIF αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνεργάτη για να εδραιώσει περαιτέρω την τοποθέτηση της Pagani ως εμβληματικής μάρκας στον τομέα των υπεραυτοκινήρων, καθώς και να υποστηρίξει τη στρατηγική επέκτασής της στον τομέα του lifestyle».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο Nissan Z τα έχει 400 (pics & vid)

Volvo Cars: Κατεβάζει ξανά τον «διακόπτη» στο Γκέτεμποργκ εξαιτίας της έλλειψης τσιπ

Η Νορβηγία είναι λαμπρό παράδειγμα βιώσιμης ηλεκτροκίνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider