Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων η Peugeot με το 208

Νικόλαος Γιαννούλας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων η Peugeot με το 208
Μεγάλη επιτυχία για την Peugeot αποτελούν οι δύο πρώτοι μήνες του 2021, κατά τους οποίους δύο μοντέλα της βρέθηκαν στο top 5 των ταξινομήσεων της Ε.Ε.

Η Peugeot κατάφερε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση του βάθρου των ευρωπαϊκών ταξινομήσεων το παραδοσιακό best seller Volkswagen Golf για το πρώτο δίμηνο του 2021. Πλέον το Peugeot 208 είναι το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις αθροιστικά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, παρότι το μικρό γαλλικό μοντέλο δεν είναι το νεότερο στον πίνακα των πωλήσεων.

insider

Ακόμα πιο σημαντική ωστόσο γίνεται η επιτυχία της γαλλικής μάρκας, με δεδομένο ότι και το Peugeot 2008 βρίσκεται στην τέταρτη θέση των αθροιστικών ταξινομήσεων του πρώτου διμήνου, με αποτέλεσμα δύο μοντέλα της μάρκας να βρίσκονται στο top 5 της ευρωπαϊκής αγοράς. Είναι επίσης η πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας που είναι πρώτη τόσο για το μήνα όσο και συνολικά.

Όσον αφορά το Peugeot 2008, έχει επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα και βρίσκεται στην τρίτη θέση για το μήνα και στην τέταρτη θέση συνολικά για το έτος 2021, αύξηση 64% σε σύγκριση με το 2020 σε μια αγορά μειωμένη κατά 21%.

insider

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο best seller της Peugeot διατίθενται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Το γεγονός λοιπόν της ευρύτητας των επιλογών και σε επίπεδο μηχανολογικών λύσεων, δείχνει να λειτουργεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, τα παραπάνω αποτελέσματα αποδεικνύουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής της μάρκας με την πλήρη και επιτυχημένη ανανέωση όλων των μοντέλων της. Την τελευταία φορά που ένα Peugeot βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών ταξινομήσεων ήταν τον Μάρτιο του 2008. Δεκατρία χρόνια μετά, οι προσπάθειες αναβάθμισης της μάρκας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα.

insider

Η Peugeot συνεχίζει τη στρατηγική της αναμόρφωσής της, με την ανανέωση του λογότυπου και την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Peugeot 308, που αναμένεται προς το τέλος του έτους. Μαζί με το facelift του 3008 και τη μεγάλη αποδοχή των 208 και 2008, η Peugeot στοχεύει να εδραιωθεί στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider