Αυτοκίνητο
12-02-2021 | 15:54

Το νέο Opel Crossland ήρθε με τιμή 16.700 ευρώ

Το νέο Opel Crossland ήρθε με τιμή 16.700 ευρώ

Η νέα εποχή της Opel αντικατοπτρίζεται ιδανικά στη σχεδιαστική ταυτότητα του ανανεωμένου Opel Crossland, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά το Opel Visor, η τόσο διαφορετική μάσκα που πραγματικά ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνιστική και βασίζεται σε αυτή του Opel Manta του 1960.

insider

Αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή στην αισθητική του νέου Crossland, που οι πιο προσεκτικοί αναγνώστες θα διαπιστώσουν ότι απώλεσε και το γράμμα Χ που το χαρακτήριζε. Σημαντική ωστόσο είναι και η βελτίωση της αισθητικής στο πίσω μέρος του νέου Crossland, με νέα αεροτομή, φωτιστικά σώματα και φυσικά προφυλακτήρα. Διαφορετική είναι επίσης η σχεδίαση των τροχών και νέα τα χρώματα της γκάμας.

insider

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι σαφώς μικρότερες και η εικόνα πιο κοντά σε αυτή του απερχόμενου Crossland X. Εδώ η πρακτικότητα βρίσκεται στο απώγειό της, χάρη στα ανεξάρτητα συρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα. Έχουν διαιρούμενη διάταξη 60/40 και μπορούν να μετακινηθούν κατά 150 χιλ., αυξάνοντας τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από 410 σε 520 λίτρα. Με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 1.255 λίτρα.

Πιο ευχάριστο στο δρόμο

Ένα σημείο στο οποίο το Crossland X είχε δεχτεί κριτική κατά το παρελθόν ήταν η μάλλον αποκομμένη οδική του συμπεριφορά. Οι μηχανικοί της Opel ανταποκρίθηκαν λοιπόν και τοποθέτησαν νέα ελατήρια και αμορτισέρ για την εμπρός ανάρτηση με γόνατα McPherson και τον ημιάκαμπο πίσω άξονα. Σε συνδυασμό με το νέο ενδιάμεσο άξονα κολόνας τιμονιού που βελτιώνει την ακρίβεια και την αίσθηση σε ευθεία πορεία, το πλαίσιο του νέου Crossland επιτυγχάνει καλύτερη σχέση άνεσης και ευελιξίας, αλλά και υψηλό επίπεδο σταθερότητας στον αυτοκινητόδρομο.

insider

Στο νέο Opel Crossland ενσωματώνεται πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive full-LED με φωτισμό στροφής, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση δέσμης, εξασφαλίζουν εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι.

insider

Τα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης περιλαμβάνουν Head Up display , Forward collision alert με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Lane Departure Warnin  σύστημα ειδοποίησης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, Driver Drowsiness Alert που αξιολογεί την κόπωση του οδηγού, Side Blind Spot Alert για προειδοποίηση οχημάτων που βρίσκονται στο τυφλό σημείο ορατότητας, Panorama Rear View Camera (Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας), Automatic Park Assist  και Cruise control με περιοριστή ταχύτητας, σε συνεργασία με την Αναγνώριση των οδικών σημάτων.

Νέοι κινητήρες με μειωμένους ρύπους και κατανάλωση

Οι αγοραστές του Crossland μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης 1,2 λίτρων και πετρελαίου 1,5 λίτρων. Οι βενζινοκινητήρες αποδίδουν από 83 έως 130 ίππους, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες από 110 έως 120 ίππους και πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ οι turbo βενζίνης και diesel με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

insider

Η Opel έχει μεγάλες βλέψεις αναφορικά με την εμπορική πορεία του νέου Crossland στην χώρα μας, προσβλέποντας σε 1.500 ταξινομήσεις εντός του 2021. Με βάση την πληρότητα των εκδόσεων εξοπλισμού Edition, Elegance και Ultimate, αλλά και το γεγονός ότι οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης κοστίζουν από 16.700 ευρώ και αυτές με τον κινητήρα diesel από 19.000 ευρώ, αυτός ο στόχος φαίνεται μάλλον εφικτός. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι και το κόστος χρήσης του μοντέλου είναι αρκετά χαμηλό, καθώς δύο εκδόσεις δεν υπόκεινται σε πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ενώ το μεγαλύτερο ετήσιο τέλος κυκλοφορίας των υπόλοιπων εκδόσεων ανέρχεται στα 88 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.