Υποψηφιότητα του Βόλου για το γερμανικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποψηφιότητα του Βόλου για το γερμανικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Ο Φορέας Διοίκησης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου ζητά από την κυβέρνηση τη φιλοξενία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Next.e.GO SE.

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση σχετικά με την επένδυση της γερμανικής Next.e.GO SE στην Ελλάδα, η περιοχή της Μαγνησίας και ειδικότερα η βιομηχανική περιοχή του Βόλου ζητά δια μέσου φορέων και βουλευτών τη φιλοξενία του εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Όχι άδικα, ούτε γενικόλογα, καθώς πράγματι εκεί θεμελιώθηκε το 1979 το πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων, TEOCAR, που κατασκεύαζε τα Nissan στην Ελλάδα. Το εργοστάσιο λειτούργησε από το 1980 έως και το 1995 και στο διάστημα αυτό ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου εξειδικευμένων υπεργολάβων κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, αλλά και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Πάνω σε αυτή την «κληρονομιά» αλλά και τις εν γένει υποδομές του, ο Βόλος ζητά να προκριθεί η βιομηχανική του περιοχή για τη δημιουργία του νέου γερμανικού εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Next.e.GO SE, που η μεγάλη επένδυσή της στην Ελλάδα ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Διοίκησης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου έστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της "Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας" από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντικής επένδυσης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α' Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, διαδεχόμενη την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους αλλά και ελκυστικού για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

insider

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, με εμπλοκή στο παρελθόν στην παραγωγή επιβατηγών οχημάτων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή μας. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκταση 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και απετέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun - Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μας, την παρεχόμενη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο), την ύπαρξη εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που συγκροτούν έναν μοναδικό πυρήνα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που αναδεικνύει την περιοχή μας ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων».

Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, είχε υποβάλλει υπόμνημα προς τον κ. Φραγκογιάννη για τα τεράστια πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Βόλου προκειμένου να εγκατασταθεί η αυτοκινητοβιομηχανία σε κάποια από τις τρεις ΒΙΠΕ που διαθέτει ο Βόλος.

Διαβάστε επίσης

Συνεργασία Next.e.GΟ με Enterprise Greece για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider