Σταϊκούρας: Θα πληρωθούν όλα τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Θα πληρωθούν όλα τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις
«Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια».

Στη διαβεβαίωση πως το σύνολο των συνταξιούχων που δικαιούται αναδρομικά βάσει τις απόφασης του ΣτΕ για τις επικουρικές συντάξεις θα τα λάβει, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «θα υλοποιήσει όλες τις δικαστικές αποφάσεις και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια». Μάλιστα όπως διευκρίνισε η χώρα έχει την δυνατότητα να πληρώσει κανονικά όλα τα αναδρομικά.

«Με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», σημείωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά αφορούν στους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές βάσει τις διάταξης του Νόμου Κατρούγκαλου για τις επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα εξήγησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την πληρωμή των αναδρομικών, εφόσον δεν πρόκειται μόνιμη αύξηση

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για το ενδεχόμενο πληρωμής των αναδρομικών σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider