Απώλειες για S&P 500 και Nasdaq, με φόντο την επάνοδο των ομολογιακών αποδόσεων και στοιχεία για την απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για S&P 500 και Nasdaq, με φόντο την επάνοδο των ομολογιακών αποδόσεων και στοιχεία για την απασχόληση
Με επιφύλαξη κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη ακολουθώντας τις νευρικές αυξομειώσεις των ομολογιακών αποδόσεων καθώς οι τελευταίες μετά από την σταθεροποίηση των προηγούμενων ημερών.

Με επιφύλαξη κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη ακολουθώντας τις νευρικές αυξομειώσεις των ομολογιακών αποδόσεων καθώς οι τελευταίες μετά από την σταθεροποίηση των προηγούμενων ημερών, έχουν πάρει πάλι την ανιούσα. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται και προς τα αποθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα που ανακοίνωσε η ADP.

Έτσι, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,20%, στις 31.454 μονάδες.
Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,51% στις 3.851.
O τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,19%, στις 13.200.

Ανοδικά κινούνται και πάλι οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συντηρώντας έτσι τη συζήτηση γύρω από τους κινδύνους των πληθωριστικών πιέσεων. Την Τετάρτη οι αποδόσεις φτάνουν στο 1,479.

Εντωμεταξύ, χειρότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, καθώς προστέθηκαν 117.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 195.000 θέσεων τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ADP. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αναλυτές η ADP δεν πέφτει πάντα μέσα στις προβλέψεις της για την μηνιαία έκθεση των θέσεων εργασίας, η οποία βγαίνει την Παρασκευή.

Παράλληλα, η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη προς την Γερουσία, η οποία αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει την διαβούλευση γύρω από το πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολάρια, με τη συζήτηση των τελευταίων ημερών να περιστρέφεται στο αν τελικά θα υπάρχει ή δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Δημοκρατικούς γερουσιαστές να παραμείνουν ενωμένοι έτσι ώστε να εγκριθεί το πρόγραμμα.

Επιπρόσθετα, μετά από τα ενθαρρυντικά νέα γύρω από το εμβόλιο της J&J, o Mπάιντεν ανακοίνωσε προς τον αμερικανικό λαό πως θα υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις εμβολίων για όλους του Αμερικανούς, μέχρι τον Μάιο. Αυτό σημαίνει πως τα αποθέματα θα εξαντληθούν δύο μήνες νωρίτερα απ’ ότι ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Για το ίδιο ζήτημα, ανησυχία προκαλεί η απόφαση του κυβερνήτη του Τέξας, να άρει μονομιάς όλα τα μέτρα περιορισμού για τον Covid-19, καταργώντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας και ανοίγοντας όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Σε επίπεδο μετοχών, η μετοχή της Rocket Companies την Τετάρτη σημειώνει απώλειες 16,25% μετά από το ράλι ανόδου της Τρίτης που σημείωσε πάνω από 71% αύξηση. Αναλυτές συνέκριναν την μετοχή της RC με εκείνη της GameStop, λόγω του σορταρίσματος και της εμπλοκής του Reddit και του φόρουμ WallStreetBets.

Εν τω μεταξύ, σε νέο υψηλό κινείται το Bitcoin την Τετάρτη, καθώς η όρεξη για ανάληψη πρόσθετου ρίσκου επιστρέφει στους επενδυτές.

Το ισχυρό κρυπτονόμισμα καταγράφει άνοδο 8,5% φτάνοντας τα 51.410 δολάρια, ήτοι άνοδο κοντά στα 4.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider