Πτωτικά κινείται η Wall Street παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται η Wall Street παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία
Με ήπιες πτωτικές τάσεις κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη.

Με ήπιες πτωτικές τάσεις κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, παρά τη σημαντική εβδομαδιαία μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Ο δείκτης Dow Jones, χάνει 0,22% στις 31.893 μονάδες.
Ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,49% στις 3.906 μονάδες.
Ο Nasdaq επίσης σημειώνει απώλειες 0,76% στις 13.492 μονάδες.

Οι αιτήσεις για νέες επιδοτήσεις ανέργων μειώθηκαν δραστικά την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Μόλις 730.000 είναι οι νέες αιτήσεις, εν συγκρίσει με τις 845.000 που προέβλεπε η αγορά, ενώ η μείωση από τις 841.000 της προηγούμενης εβδομάδας είναι αξιοσημείωτη.

Ωστόσο, παρά την μείωση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοέμβριου, ακόμα εξακολουθούν αυτά τα νούμερα να είναι πολύ πιο υψηλά από ό,τι είχε γνωρίσει η αμερικάνικη οικονομία στη προ-πανδημίας περίοδο.

Εν τω μεταξύ, αν και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ περί «μαλακού» πληθωρισμού προ διημέρου συνεχίζουν να συζητούνται στις ΗΠΑ, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 1,46%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά 4,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, σε μια ανοδική αναθεώρηση της αρχικής εκτίμησης για 4%, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ετήσια αύξηση της τάξης του 4,2%.

Σε άλλα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, τον Ιανουάριο οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν 3,4%, ξεπερνώντας κατά 3 φορές τις προβλέψεις.

Ο συνδυασμός ανόδου του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ, μείωσης της ανεργίας και αύξησης της ζήτησης διαρκών αγαθών, συνιστούν σημάδια μιας οικονομίας που ανακάμπτει, σημειώνουν αναλυτές.

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η Best Buy ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα χαμηλότερα των προσδοκιών, με 16,94 δισ. δολάρια αντί για 17,23 δισ. δολάρια, και με επιβραδυμένο τον δείκτη των πωλήσεων. Η μετοχή της εταιρείας λιανικής χάνει 2,62%.

Η αλυσίδα εστιατορίων Papa John’s εμφάνισε τριμηνιαία προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 40 σεντς αντί για 46 σεντς που προβλεπόταν, και 469,8 εκατ. δολάρια έσοδα αντί για 467,9 εκατ. δολάρια που ήταν η πρόβλεψη αναλυτών του Refinitiv. Η μετοχή της χάνει 9,93%.

H μετοχή της GameStop εκτινάσσεται για 2η ημέρα, κατά 25,38%, μετά από την κίνηση για ενίσχυση της από τους retailers μέσω Reddit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider