Έσβησε τις βαριές απώλειες o Nasdaq - Κέρδη για Dow και S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσβησε τις βαριές απώλειες o Nasdaq - Κέρδη για Dow και S&P 500
«Τρενάκι του τρόμου» η Wall Street με ακραία σκαμπανεβάσματα και τελικά κέρδη σε Dow Jones και S&P 500.

Από το -2,5% στο -0,5% έκλεισε ο Nasdaq την Τρίτη με τους επενδυτές να επιδίδονται σε ένα «τρενάκι τρόμου» με ακραία μεταβλητότητα.

Έτσι, οι δείκτες διαμορφώνονται ως εξής:

O βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,05%, στις 31.537 μονάδες.

Ο S&P 500, σημείωσε άνοδο 0,13%, στις 3.881 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq επίσης κατέγραψε μείωση της τάξης του 0,5%, στις 13.465.

Η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και αντίστοιχα την των πληθωριστικών πιέσεων, δεν έχουν κοπάσει - αν και το δεκαετές ομόλογο είχε ελάχιστα μειωμένη απόδοση το πρωί της Τρίτης, ακολουθώντας το σκαρφάλωμα στο 1,39% τη Δευτέρα, που είναι και το υψηλότερο σημείο για φέτος.

;Όπως επισήμανε ο Πάουελ παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων που προκαλεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού υπάρχει ακόμη υποτονικότητα και το outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο».

Εντωμεταξύ, αύξηση 10,4% παρουσίασαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ για το Δεκέμβριο του 2020 σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων 6 ετών και μια από τις μεγαλύτερες τα τελευταία 30 χρόνια ύπαρξης του σχετικού δείκτη.

Η Tesla του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ, έχασε 2,19% με τον αναλυτή Daniel Ives της Wedbush να σχολιάζει πως τώρα πια η Tesla και ο Έλον Μασκ είναι ταυτισμένοι με την τιμή του bitcoin, εξαιτίας της στήριξης, προφορικής και υλικής, του μεγιστάνα προς το κρυπτονόμισμα, η οποία συνέβαλλε στην «εκτόξευση» του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider