Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα
Διστακτική άνοδος στη Wall Street την Τρίτη.

Σε θετική τροχιά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να μπαίνουν στη φάση των εταιρικών αποτελεσμάτων. Την αρχή έκαναν σήμερα η JP Morgan και η Citi.

JP Morgan

Πτώση μεν αλλά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα που κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan για το β' τρίμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 4,69 δισ. δολάρια το β' τρίμηνο ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, από 1,04 δολάρια ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα.

Παράλληλα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 33 δισ. δολάρια από 30 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως αναφέρει το CNBC η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση τα assets αυξάνει τα αποθέματα, ανησυχώντας για το πώς η πανδημία θα επηρεάσει την οικονομική υγεία των εταιρικών πελατών.

Citi

Υποχώρησαν τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας Citi αλλά ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων για το β' τρίμηνο.

Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο β' τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,8 δισ. δολάρια ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Παράλληλα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 19,8 δισ. δολάρια από τα 18,8 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 35 σεντς και έσοδα 19,1 δισ. δολαρίων.

«Ενώ το πιστωτικό κόστος επηρέασε αρνητικά τα καθαρά μας κέρδη, οι συνολικές επιχειρηματικές μας επιδόσεις ήταν ισχυρές στο τρίμηνο, κα ήμασταν σε θέση να περάσουμε την πανδημία σχετικά καλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Κόρμπατ.

Δείκτες

Την Τρίτη μετά τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,24% στις 26.155 μονάδες, κατά 0,08% ενισχύεται ο S&P 500 στις 3.157 μονάδες, ενώ κέρδη 0,16% καταγράφει ο τεχνολογικός Nasdaq στις 10.405 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider