Κόντρα στο πολιτικό ρεύμα η Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντρα στο πολιτικό ρεύμα η Wall Street
Η θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έρχεται να προστεθεί ως επιπλέον «βαρίδι» στους επενδυτές.

Σαν καζάνι που βράζει μοιάζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με τους επενδυτές να «γυρνούν την πλάτη» στις πολιτικές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τους κυβερνήτες τη Δευτέρα και η οποία διέρρευσε στα αμερικάνικα ΜΜΕ, ο Τραμπ κατηγορεί τους κυβερνήτες για χαλαρή στάση στο θέμα των μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Όπως αναφέρει φαίνονται «αδύναμοι και όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους». «Πρέπει να επιβάλλεστε, εάν δεν επιβάλλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν ένα μάτσο βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Ο πρόεδρος ανέφερε ακόμα ότι η βία «προέρχεται από ριζοσπάστες αριστερούς – το ξέρετε, όλος ο κόσμος το ξέρει – αλλά υπάρχουν επίσης και πλιατσικολόγοι και άνθρωποι, οι οποίοι κατάλαβαν ότι μπορούν να πάρουν δωρεάν πράγματα από μαγαζιά με το να εισβάλλουν και να βγαίνουν έξω από αυτά με συσκευές τηλεοράσεων. Το είδα – ένα παιδί είχε πολλά πράγματα, τα έβαλε όλα σε ένα αυτοκίνητο και έφυγε. Έχετε κάθε ένα από αυτά τα άτομα σε κασέτα. Γιατί δεν τους ασκείτε δίωξη; Τώρα όσο πιο σκληροί γίνετε, τόσο λιγότερο θα τους αφήσετε να σας χτυπήσουν».

Ανοιχτή πληγή παραμένει και η σχέση του Λευκού Οίκου με το Πεκίνο με την απόφαση του Τραμπ να διακόψει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ. Η διεθνής κοινότητα αποδοκιμάζει γενικά αυτή την αμερικανική επίδειξη εγωισμού, αποφυγής των ευθυνών και έργου υπονόμευσης της διεθνούς συνεργασίας κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ζάο Λιζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ΠΟΥ «δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξυπηρετεί μόνο μια χώρα και δεν είναι υποχρεωμένος να ενδίδει στη βούληση της χώρας που του καταβάλει τα περισσότερα» χρήματα, πρόσθεσε.

«Απέναντι στην επιδημία, κάθε αμφισβήτηση ή και εκβιασμός ακόμη προς τον ΠΟΥ είναι περιφρόνηση της ζωής, πρόκληση για τις ανθρωπιστικές αρχές και η καταστροφή της διεθνούς συνεργασίας», εκτίμησε σήμερα ο Ζάο.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,36% στις 25.475 μονάδες, κατά 0,38% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.058 μονάδες, ενώ άνοδο 0,66% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.522 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.