Ανησυχία στη Wall από την ανοιχτή σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία στη Wall από την ανοιχτή σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας
Πρόσθετα βαρίδια έχουν να διαχεριστούν οι επενδυτές μετά την επέλαση του κορονοϊού.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας κλονίζουν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 2,44 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαΐου.

Οι Αμερικανοί που έχουν υποβάλει αίτηση για επίδομα ανεργίας έφτασαν τα 38 εκατ. σε διάστημα εννιά εβδομάδων, ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 17,2%.

Συνολικά ο Λευκός Οίκος έχει ρίξει πάνω από 2 τρισ. δολάρια ώστε να αντιμετωπίσει την έκρηξη της ανεργίας, και το εκτεταμένο lockdown, που φέρνει στο χείλος του γκρεμού πολλές επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται να τραβήξει ξανά τη σκανδάλη, με ένα δεύτερο πακέτο ύψους 3 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα, με αντίμετρα προειδοποίησε σήμερα η Κίνα, εάν το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετήσει κυρώσεις σε βάρος του Πεκίνου για την υποτιθέμενη ευθύνη του στην επιδημία Covid-19.

«Αντιτασσόμαστε σφόδρα σε αυτά τα νομοσχέδια και θα δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση (λαμβάνοντας) αντίμετρα», εάν αυτά εγκριθούν, προειδοποίησε ενώπιον δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης (το κινεζικό κοινοβούλιο) Ζανγκ Γεσούι.

Στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές παρουσίασαν στα μέσα Μαΐου νομοσχέδιο που θα δίνει την εξουσία στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα, εάν το Πεκίνο δεν δώσει πλήρεις εξηγήσεις για την πανδημία Covid-19.

Η ασθένεια εμφανίστηκε στην Ουχάν, στα τέλη του 2019 και η επιδημία έκτοτε εξαπλώθηκε σε κάθε γωνιά της υφηλίου, προσβάλλοντας περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο σε σχεδόν 330.000.

Η διοίκηση Τραμπ κατηγορεί τις κινεζικές αρχές ότι καθυστέρησαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο για την επιδημία και απέκρυψαν το εύρος της.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,41% στις 24.474 μονάδες, κατά 0,78% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 2.948 μονάδες, ενώ απώλειες 0,97% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.284 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider