Κέρδη στη Wall μετά την παρέμβαση της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall μετά την παρέμβαση της Fed
Διατήρησαν το θετικό πρόσημο οι δείκτες της Wall την Πέμπτη, μετά την αναπάντεχη κίνηση της Fed.

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από την νέα χρηματοδότηση «μαμούθ» ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων από τη Fed.

Συγκεκριμένα, η Fed μέσω της δημιουργίας του «Main Street Lending Program» μεγέθους 600 δισ. δολαρίων θα προσφέρει 4 ετών δανειοδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχερήσεις που απασχολούν μέχρι 10.000 εργαζόμενους ή είχαν κύκλο εργασιών 2,5 δισ. δολάρια το 2019, με αναβολή πληρωμής κεφαλαίου και τόκου για έναν χρόνο. Τα δάνεια θα χορηγηθούν από τις τράπεζες, οι οποίες θα κρατήσουν μερίδιο 5% πουλώντας το 95% στο νέο μηχανισμό της Fed.

Παράλληλα, η Fed θα προχωρήσει στην αγορά βραχυπρόθεσμων τίτλων ύψους 500 δισ. ευρώ μέσω του μηχανισμού Municipal Liquidity Facility από τις αμερικανικές πολιτείες και τις περιφέρειες, ενώ θα παρέχει εγγυήσεις στη Fed ύψους 35 δισ. δολαρίων για τη διευκόλυνση ρευστότητας μέσω του CARES Act.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Fed θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερο στα 850 δισ. δολάρια τα προγράμμα πιστωτικών διεκολύνσεων στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά (PMCCF και SMCCF) καθώς και το πρόγραμμα τιτλοποιημένων απαιτήσεων (TALF) με εγγύηση 85 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ανέφερε πως «ο ρόλος της Fed είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερη ανακούφιση και σταθερότητα μπορούμε σε αυτή την περίοδο περιορισμένης οικονομικής δραστηριότητας, και οι δράσεις μας σήμερα θα βοηθήσουν να εξασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη είναι όσο πιο ενεργητική γίνεται».

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,22% στις 23.719 μονάδες, κατά 1,45% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 2.789 μονάδες, ενώ κέρδη 0,77% κατέγραψε ο Nasdaq στις 8.153 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.