Η Wall Street «παραβλέπει» την τρομακτική ανεργία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Wall Street «παραβλέπει» την τρομακτική ανεργία
Στα 3,28 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Παραβλέποντας τα δραματικά στοιχεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, οι επενδυτές στη Wall επιδοκιμάζουν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης του Λευκού Οίκου. Οι δείκτες της Wall κινούνται έντονα ανοδικά μετά το 2/2 των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Tα 3,28 εκατομμυρία έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα o αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ταμείο ανεργίας, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού έχουν σταματήσει την οικονομία, προκαλώντας μαζικές απολύσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας είναι πιθανό να αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από το ρεκόρ των 695.000 που είχε καταγραφεί σε διάστημα μίας εβδομάδας το 1982.

Πακέτο ύψους 2 τρισ. δολαρίων

Παράλληλα όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία. Στα μέτρα έχει γίνει ειδική διευκρίνιση ώστε όσες επιχειρήσεις λάβουν δανειοδοτήσεις να μην μπορούν να προβαίνουν για ένα χρόνο σε επαναγορές μετοχών.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones κερδίζει 781 μονάδες, κατά 3,63% στις 21.358 μονάδες, κατά 3,57% ενισχύεται ο S&P 500 στις 2.564 μονάδες, ενώ άνοδο 3,07% καταγράφει ο Nasdaq στις 7.601 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider