Συνεχίστηκαν οι απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη υπό το βάρος του κοροναϊού που δημιουργεί αντιφατικά σενάρια γύρω από το πόσο θα διαρκέσει και ποιος θα είναι ο παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος.

Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας υπάρχουν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα του κοροναϊού, εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Κίνα σε σχεδόν 60.000. Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές άλλοι 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 1.300.

Tesla

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε πως προχωράει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εκδώσει κοινές μετοχές ύψους 2 δισ. δολαρίων. Παράλληλα διευκρίνισε πως τα έσοδα που θα προέλθουν, θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του ισολογισμού της εταιρείας.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί προσυνεδριακά 3% στη Wall Street μετά τις εξαγγελίες πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν αρχές Φεβρουαρίου.

Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στον οικονομικό αντίκτυπο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού διεθνώς.

Δείκτες

Οι δείκτες την Πέμπτη σημείωσαν πτώση με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,42%, στις 29.426 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,09% στις 3.376 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,14% στις 9.711 μονάδες.