Άλμα 250% μπορεί να καταγράψει το Bitcoin το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα 250% μπορεί να καταγράψει το Bitcoin το 2020
Εάν η τιμή του Bitcoin ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο τεχνικό σημείο, τότε μπορεί να επιδοθεί σε ράλι.

Άλμα 250% μπορεί να καταγράψει η τιμή Bitcoin το 2020, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ και ξεπερνώντας ακόμη και το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολαρίων.

Βασιζόμενη σε τεχνικές αναλύσεις, σημαντική μερίδα αναλυτών προβλέπουν ραγδαία άνοδο για τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων προσεχώς.

Όπως εξηγούν χαρακτηριστικά, εάν η τιμή του Bitcoin ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο τεχνικό σημείο, τότε μπορεί να επιδίδεται σε ράλι.

Τον Απρίλιο του 2019 ήταν η τελευταία φορά που το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το κρίσιμο τεχνικό σημείο για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες. Λίγο αργότερα το Bitcoin επιδόθηκε σε ράλι 250%, σκαρφαλώνοντας στα 13.868 δολάρια, από 3.858 δολάρια προηγουμένως.

Το βασικό σενάριο

Πλέον, όπως επιβεβαιώνουν οι αναλυτές, το κρυπτονόμισμα, το πρωί της Τετάρτης, διέσπασε ανοδικά – αν και προσωρινά – το κρίσιμο τεχνικό σημείο, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για νέο ράλι. Και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αυτή τη φορά το Bitcoin έχει έναν ισχυρό καταλύτη: Την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του για το 2020 το κρυπτονόμισμα τα έδωσε στις 3 Ιανουαρίου όταν έγινε γνωστή η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ. Τότε το Bitcoin πήρε την ανιούσα.

Οι αναλυτές προβλέπουν πως όσο ενισχύεται ο γεωπολιτικός κίνδυνος, τόσο οι επενδυτές θα ψάχνουν ασφαλή καταφύγια, στα οποία, όπως όλα δείχνουν, περιλαμβάνεται και το Bitcoin.

«Ο χρυσός σκαρφάλωσε πάνω από τα 1.600 δολάρια και το Bitcoin πάνω από τα 8.300 δολάρια στο άκουσμα της είδησης ότι το Ιράν επιτέθηκε σε αμερικανικές βάσεις», σχολιάζει ο Marc van der Chijs, ιδρυτής της First Block Capital.

Σε υψηλό επτά ετών ο χρυσός

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά ετών σκαρφάλωσε τη Δευτέρα ο χρυσός, το παραδοσιακό «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αγορά χρυσού και, ακόμη και αν τα δεδομένα φαίνεται να δείχνουν υπέρμετρες αγορές, η τάση μπορεί να συνιστεί για όσο διάστημα παραμένει αυξημένη η ανησυχία», σχολιάζουν αναλυτές της FXTM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider