Δυναμική επιστροφή της Wall στα ρεκόρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επιστροφή της Wall στα ρεκόρ
Αέρας αισιοδοξίας στη Wall με το δημοσίευμα του Bloomberg για τον εμπορικό πόλεμο.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις «καυτές» εξελίξεις γύρω από την εμπορική διένεξη ΗΠΑ - Κίνας.

Το Bloomberg μεταδίδει πως ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία για τα πρώτα στάδια, που θα αφορούν την αποκλιμάκωση των αμερικανικών δασμών ύψους 360 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία είναι έτοιμη να υπογραφτεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ακόμα και την Πέμπτη όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τον Λευκό Οίκο να αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε. Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Τραμπ συναντώνται ώστε να προχωρήσουν πιθανότατα τις διαδικασίες.

Ισχυρό μήνυμα προς τις αγορές έστειλε ήδη από το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ - Κίνας, δίνοντας το σήμα για την επίτευξης μιας πρώτη συμφωνίας με την Κίνα.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter, «Eίμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία με την Κίνα. Αυτοί τη θέλουν το ίδιο και εμείς».

Την Τετάρτη η Fed προέβει σε μία σημαντική αλλαγή του ανακοινωθέν της. Συγκεκριμένα η Fed απέσυρε την αναφορά της σε «αβεβαιότητες» γύρω από το οικονομικό outlook, με τον Πάουελ να δηλώνει πως η αποκλιμάκωση της εμπορικής διένεξης θα ωφελήσει σημαντικά την οικονομία. Μία μέρα μετά ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία με την Κίνα.

Την Πέμπτη, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,79%, στις 28.132 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε νεό ρεκόρ κλείνοντας 0,86% στις 3.168 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,73% στις 8.717 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.